Κόσμος
Η γιαγιά «Σκρουτζ» που χρεώνει την…οικογένειά της για το εορταστικό τραπέζι, αύξησε φέτος την τιμή
Η Καρολάιν Ντάντριτζ, 63 ετών, έγινε διάσημη στο παρελθόν επειδή έβαζε τους ενήλικες συγγενείς της να πληρώνουν έως και 15 λίρες για το εορταστικό τραπέζι, ενώ τα μικρότερα εγγόνια της καλούνταν να καταβάλλουν… 2,50 λίρες το καθένα. Φέτος τον Δεκέμβριο ωστόσο αναγκάστηκε να ανεβάσει…τις τιμές για να καλύψει το αυξημένο κόστος ζωής και τις τιμές των τροφίμων που είναι στα ύψη
Η Καρολάιν από το Φεργουότερ του Κάρντιφ, περιέγραψε τις τιμές σε ένα κατάστημα τροφίμων υπό το τρέχον κλίμα ως «απλά φρικιαστικές». Η ευρηματική γιαγιά είχε για πρώτη φορά την ιδέα να βάζει τους καλεσμένους της να πληρώνουν για το δείπνο της με γαλοπούλα όταν πέθανε ο σύζυγός της το 2015.
Οι γιοι της επιβαρύνθηκαν περισσότερο επειδή είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ οι κόρες της που εργάζονται με μερική απασχόληση, καθώς φροντίζουν παράλληλα τις οικογένειές τους είχαν…έκπτωση. Το εορταστικό δείπνο για το 2023 ωστόσο θα είναι ελαφρώς διαφορετικό, αποκάλυψε.
«Έχω ανεβάσει τις τιμές για τα κορίτσια (φέτος) κατά 2 λίρες, επειδή δέχθηκα επικρίσεις από ορισμένους ανθρώπους που έλεγαν ότι έχω σεξιστική συμπεριφορά, όχι ότι ακούω την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα», είπε Καρολάιν. Μιλώντας στο BBC Radio 5 Live, πρόσθεσε ότι ακόμη και η αύξηση των τιμών της εξακολουθεί να μην καλύπτει το ποσό που χρεώνουν τα σουπερμάρκετ.
«Δεν είμαι σίγουρη ότι θα γίνει, γιατί όταν αγοράζεις μερικά κομμάτια, ο λογαριασμός φθάνει στις 30 ή 40 λίρες και η σακούλα δεν είναι καν γεμάτη. Δεν πρόκειται ούτε για χριστουγεννιάτικα πράγματα, αλλά απλώς για γενικές αγορές – είναι απλώς φρικιαστικό και αναρωτιέσαι πού θα καταλήξουν όλα».
Η ευφάνταστη γιαγιά υποστηρίζει ότι, είτε με πληθωρισμό είτε όχι, οι αμοιβές της εξακολουθούν να έχουν καλή σχέση ποιότητας-τιμής, δεδομένου ότι η εορταστική της παράδοση διαρκεί από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι την 26η Δεκεμβρίου. Παλαιότερα περιλάμβανε έναν μίνι μπουφέ με σάντουιτς πριν από ένα δείπνο με γαλοπούλα με όλα τα συμπαρομαρτούντα στις 25 Δεκεμβρίου, μαζί με ένα ψητό με ξηρούς καρπούς και μια επιλογή από τέσσερα επιδόρπια.
Κανονικά ακολουθεί ένας πλήρης μπουφές στις 26 Δεκεμβρίου. «Κάνω επίσης φαγητό για τους γονείς μου και τους το πηγαίνω- το βρίσκουν λίγο υπερβολικό να έρχονται εκείνοι». Η Κάρολάιν πρόσθεσε ότι, ενώ καταλαβαίνει εκείνους που την αποκαλούν Σκρουτζ, πολλοί θεωρούν ότι η ιδέα της είναι εκπληκτική. «Υπήρχαν τα συνηθισμένα τρολ, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ καλή ιδέα – είπαν μάλιστα ότι θα την υιοθετήσουν και οι ίδιοι», κατέληξε.
newsbomb.gr
-
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ18 ώρες ago
Η Φιλαρμονική Λουτρακίου μάγεψε το κοινό με τη γενική δοκιμή της για τη λιτανεία της Μεγάλης Παρασκευής
-
Ελλάδα17 ώρες ago
Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού: Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην Ελλάδα
-
Ελλάδα20 ώρες ago
Μεγάλη Πέμπτη: Τι συμβολίζει κατά την Εκκλησία – Ο Μυστικός Δείπνος και η προδοσία του Ιούδα
-
Ατζέντα15 ώρες ago
Μπακοδήμου για Σεργουλόπουλο: “Οι άνθρωποι αλλάζουν, δημιουργούνται αποστάσεις”
-
Κόσμος18 ώρες ago
ΗΠΑ: 31χρονος κακοποίησε και σκότωσε τον 6χρονο γιο του – Δείτε πώς τον έβαλε να τρέχει σε διάδρομο «για να χάσει κιλά»
-
Επικαιρότητα16 ώρες ago
Ιράν: Αντίποινα σε βάρος των ΗΠΑ και της Βρετανίας
-
Ελλάδα12 ώρες ago
Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Μεγάλες καθυστερήσεις σε Αττική και Εθνική Οδό
-
Ελλάδα9 ώρες ago
«Κόλπα» εργοδοτών με το Δώρο του Πάσχα: Εκατοντάδες καταγγελίες για μη καταβολή