Στην ανάγκη τήρησης των μέτρων για το λιανεμπόριο αναφέρθηκε ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης προσθέτοντας ότι δεν έπρεπε να σταματήσει το click away

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δε θα ξανακλείσει το λιανεμπόριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA «δεν έπρεπε να κλείσει το click away στα καταστήματα. Στην ένδυση και στην υπόδηση, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί. Αλλά σε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς πέτυχε».

Κληθείς να σχολιάσει τους περιορισμούς που παραμένουν σε ισχύ σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε «ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η εβδομάδα. Αν διατηρήσουμε την αγορά σε μία τάξη, και δε δούμε ξανά συνωστισμό σε εμπορικούς δρόμους, μπορούμε να συνεχίσουμε».

«Αν όμως δεν τηρούνται τα μέτρα, το μυαλό μας είναι να διασφαλίσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας» προειδοποίησε ο ΓΓ Εμπορίου.

Μιλώντας για την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι «είναι αυτόνομο όργανο. Λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του σκοπού της. Έκανε μια εισήγηση, και τον πρώτο λόγο των έχουν οι υγειονομικοί».

«Πρέπει όμως όταν λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς, όπως είναι οι επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε ό,τι εργαλείο χρηματοδοτικό έχουμε» συμπλήρωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Τόνισε, δε, ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζει προτάσεις και η επιτροπή δίνει το πράσινο φως. Πριν ανακοινώσουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 του μήνα, πέρασε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων η πρόταση».

«Έχουμε δείξει και συνεχίζουμε να δείχνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην επιτροπή. Όπου χρειάζεται να παρέμβουμε το κάνουμε, για να διατηρηθεί η ισορροπία. Σε αυτή τη φάση πάρθηκε μια απόφαση που προφανώς έχει τους λόγους της. Εμπιστευόμαστε την επιτροπή και όπου χρειάζεται να κάνουμε διορθώσεις τις κάνουμε», πρόσθεσε για το ίδιο θέμα.

Πώς θα γίνονται οι αγορές στα καταστήματα

Μιλώντας για τα της διαδικασίας των αγορών από τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι:

«Για να πάμε σε εμπορικό κατάστημα

  • πρέπει να έχουμε κλείσει ραντεβού με την επιχείρηση και έχουμε απαντητικό ή mail ή μήνυμα.
  • Μετά στέλνουμε SMS στο 13032 μόνο το ονοματεπώνυμό μας για να πάμε στο ραντεβού μας.
  • Κατά τον έλεγχο ο πολίτης πρέπει να επιδείξει το μήνυμα στο 13032 και το αποδεικτικό μήνυμα από την επιχείρηση.
  • Η διάρκεια του μηνύματος είναι τρεις ώρες, και μπορούμε να πάμε σε όσα μαγαζιά έχουμε κλείσει ραντεβού.
  • Επίσης είναι για μία φορά την ημέρα αυτό το μήνυμα και έτσι ελπίζουμε ότι θα ελέγξουμε την κατάσταση.
  • Τα εμπορικά κέντρα παραμένουν κλειστά και τα εκπτωτικά χωριά. Το θέμα θα το επαναφέρουμε στην επιτροπή σύντομα».

«Για το Πάσχα θα κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τι θα γίνει. Η πανδημία έχει άλλη δυναμική μέρα με τη μέρα», είπε κλείνοντας ο κ. Σταμπουλίδης τη συνέντευξή του για τη λειτουργία του λιανεμπορίου και των καταστημάτων.

Πηγή: newsbomb.gr