Όλα τα πιθανά σενάρια…

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως, με την τελευταία ώρα να έχουν εμφανιστεί 21 νέα στη χώρα μας.  Ο Covid – 19 έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό ακόμα και για την διεξαγωγή της φετινής Eurovision στην Ολλανδία. 

Τη Δευτέρα 9/3, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των αρχηγών των αποστολών όπου, όπως κάθε χρόνο, θα διευθετηθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το show από τους Ολλανδούς παραγωγούς. 

Εξαιτίας του κορωνοϊού όμως, τη συμμετοχή τους στη συνάντηση αυτή ακυρώνουν η μία χώρα μετά την άλλη. Φινλανδία, Σουηδία και Ισραήλ αποφάσισαν να μη ταξιδέψουν έως το Ρότερνταμ και έχουν ζητήσει να συμμετέχουν μέσω βιντεοκλήσης. 
Από τη συνάντηση αυτή θα απουσιάζει και το «μεγάλο αφεντικό» της Eurovision, ο παραγωγός John Ola, καθώς και ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κρούσματος στο εργασιακό του περιβάλλον στην Ελβετία.

Παρ’ όλα αυτά, Ελλάδα και Κύπρος πρόκειται να συμμετέχουν κανονικά στην συνάντηση.

Οι εναλλακτικές

Εκτός από το ενδεχόμενο της ακύρωσης της φετινής διοργάνωσης, υπάρχουν δύο ακόμη πιθανά σενάρια. Το πρώτο αφορά την μεταφορά του show σε διαφορετική και πιο μακρινή ημερομηνία από την προγραμματισμένη, ενώ το δεύτερο σενάριο φέρει τους διοργανωτές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η Eurovision κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή:star.gr