Έχει ο καιρός γυρίσματα αυτή την εβδομάδα. Η μεγάλη αλλαγή αναμένεται την Πέμπτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ημέρα που αναμένεται σημαντική βουτιά της θερμοκρασίας, αλλά και καταιγίδες με κεραυνούς. «Θα έχει καταιγίδες με κεραυνούς, μέχρι την Πελοπόννησο. Και στην Αττική και στη Θεσσαλία», τόνισε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποκλείεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Μεγάλη φωτιά στη Χίο: Εξαπλώνεται ταχύτατα-Εκκένωση οικισμού

«Την Παρασκευή βελτιώνεται ο καιρός. Μπορεί να βρέξει την Παρασκευή στην Αθήνα. Το μεσημέρι, όχι το βράδυ, στην Πελοπόννησο. Ξαναφτιάχνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο και σιγά σιγά θα ανέβει η θερμοκρασία», εξήγησε ακόμη. Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει τις θερμοκρασίες για τον καιρό των επόμενων ημερών και, όπως αναφέρει, την Τρίτη το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές ενδεχομένως να φτάσει τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου.

Ακραίες αντιθέσεις αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιώργος ΤσατραφύλλιαςΗ θερμοκρασία θα πέσει αρκετούς βαθμούς ενώ έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες που θα «χτυπήσουν» αρκετές περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος αυτή η εβδομάδα θα παρουσιάσει τρία πρόσωπα, ενώ σημειώνει ότι μετά τα 40άρια που θα δείξουν τα θερμόμετρα σήμερα, Δευτέρα και αύριο Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη και 10 βαθμούς. Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια έχει ως εξής: «Θερμή εισβολή και μετά καταιγίδες και μπουρίνια…

Τρία πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα:

Δευτέρα – Τρίτη:

Άνοδος της θερμοκρασίας με το υδράργυρο να αγγίζει τους 37-39 (ίσως και 40 τοπικά) σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα, νότια Κρήτη. Στους 35-37 στην Αττική και στους 32-34 στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη – Πέμπτη:

Πτώση θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς.

Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια με πολλούς κεραυνούς στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή – Κυριακή:

Άνοδος της θερμοκρασίας με υποφερτή ζέστη, ηλιοφάνεια και μελτέμια μέχρι 7 μποφόρ.
Καλή Κυριακή!

Υ.Γ : Από το βράδυ πέφτουν οι άνεμοι. Προσοχή σήμερα. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι δυσμενείς».