Connect with us

Επικαιρότητα

Επίσκεψη κλιμακίου της ΟΝΝΕΔ στην Κορινθία

Published

on

Στην Κόρινθο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΟΡΦΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 Την Κόρινθο επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Παναγιώτη Παναγόπουλο και από στελέχη της Οργάνωσης, προκειμένου να συνομιλήσει με νέους ανθρώπους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. 

 Έπειτα από αρκετά χρόνια, ένας εν ενέργεια πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε στην Κόρινθο, με σκοπό να επισκεφτεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Νομό μας και στις οποίες η διοίκηση ασκείται τόσο από νέους όσο κι από 2ης και 3ης γενιάς επιχειρηματίες.

 Η φύση των συγκεκριμένων οικογενειακών επιχειρήσεων διαφοροποιείται εξ ορισμού στον τομέατης επιχειρηματικότητας, καθώς  η «οικογένεια» και ο τρόπος που αλληλεπιδρά με την επιχείρηση, είναι το στοιχείο εκείνο που τις καθιστούν διαφορετικές από τις υπόλοιπες μορφές του κλάδου.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων μας

 Τουριστικό περίπτερο Ισθμού

 Πρώτος σταθμός ο Ισθμός της Κορίνθου. Το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ βρέθηκε στο νεοσύστατο τουριστικό περίπτερο, το οποίο υποδέχεται καθημερινά διερχόμενους τουρίστες και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες.

 Γαλακτοκομικά Μανδρέκας Α.Ε.

 Επόμενη στάση η επιχείρηση «Γαλακτοκομικά Μανδρέκας Α.Ε.» με τους νεαρούς ιδιοκτήτες, το Βασίλη και την Βιολέτα, οι οποίοι αποφάσισαν να αναλάβουν την οικογενειακή επιχείρηση και να αναβαθμίσουν την παραγωγική διαδικασία με καινοτόμες μεθόδους. 

Συζητήσαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο τους, καθώς και για το πως κατάφεραν να αναπτύξουν την επιχείρηση τους βοηθώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία με πάνω από 60 εργαζόμενους που απασχολούνται στην συγκεκριμένη επιχείρηση. 

Έπειτα μας ξενάγησαν στην παραγωγή και μας έδειξαν όλα τα στάδια επεξεργασίας μέχρι το τελικό προϊόν. 

 «ΒΑΣ. ΑΛ. ΜΠΑΣΑΝΙΩΤΗΣ Α.Ε. –ALFA PRODUCTS»

 Στη συνέχεια, μεταβήκαμε στη Νεμέα και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της «ΒΑΣ. ΑΛ. ΜΠΑΣΑΝΙΩΤΗΣ Α.Ε. –ALFA PRODUCTS». Ο Αλεξης συνεχίζοντας την επιχείρηση του πατέρα του κ. Βασίλη Μπασανιώτη, μας ενημέρωσε πως λειτουργεί μια σύγχρονη βιομηχανία χημικών και λιπαντικών προϊόντων με ηγετική θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά. 

Μας ξενάγησε στους χώρους της εταιρείας και είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση. 

 Κτήμα Παλυβού

 Η επόμενη επίσκεψη στην Νεμέα κατέληξε στο οινοποιείο Παλυβού, όπου οι κόρες του κ. Παλυβού Ευαγγελία και Βασιλική μας ξενάγησαν στο οινοποιείο τους. Η συζήτηση τους επικεντρώθηκε στην προώθηση του οινοτουρισμού ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για την περιοχή.

 Markellos Farm

 Κατόπιν, επισκεφτήκαμε τον γεωπόνο Γιάννη Μάρκελλο και το θερμοκήπιό του. Συνομιλήσαμε για τις πρακτικές που εφαρμόζει, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η κατάρτιση του νέου αγρότη και οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

 Κτηνιατρική Διάγνωση Κορίνθου

 Η επόμενη συνάντηση ήταν με τους Νίκο Κορδαλή και Μιχάλη Μίχα στην Κτηνιατρική Διάγνωση Κορίνθου, το σύγχρονο κτηνιατρικό κέντρο της περιοχής. Μας ξενάγησαν στο ιατρείο τους, στους χώρους που φροντίζουν τους τετράποδους φίλους μας. 

Συνάντηση πραγματοποίησαν τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ και με το Δήμαρχο Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο. Τον κ. Νανόπουλο είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για τις επισκέψεις μας, να συζητήσουμε για διάφορα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και για το πως οι νεοι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τα κατάλληλα κίνητρα να επιχειρούν στον τόπο τους. 

 Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ περιηγήθηκε σε επιχειρήσεις εστίασης στον εμπορικό δρόμο της Κορίνθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους εργαζόμενους και επαγγελματίες, ενώ η επίσκεψη στην περιοχή ολοκληρώθηκε με μία ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία νέων. 

 Μετά το πέρας της περιοδείας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Σε κάθε μας επίσκεψη βλέπουμε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με νέες ιδέες, που θέλουν να δημιουργήσουν και να ανοίξουν τα φτερά τους. Το μεράκι και η προσήλωση αυτών των ανθρώπων προκαλούν το θαυμασμό μας. Αυτές τις ιστορίες επιτυχίας οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε.

Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής στηρίζει την οικονομία της χώρας κι πρέπει να στηρίζουμε τους παραγωγούς μας, όπως και κάνει με συνέπεια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι νέοι άνθρωποι, άλλωστε, που επιχειρούν με αυτοπεποίθηση και πετυχαίνουν είναι συστατικό στοιχείο της Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη».
 
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου για την επίσκεψη του στην Κόρινθο. Είναι υποχρέωση μας ως νέοι να ακούμε τα προβλήματα των νέων επιχειρηματιών , οι οποίοι αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν την περιοχή μας, να δραστηριοποιηθούν σε αυτήν και με την κατάρτιση τους, την εργατικότητα και την επιμονή τους, να πηγαίνουν τις επιχειρήσεις τους ένα βήμα παραπάνω.
 

Οι επιχειρήσεις της Κορινθίας συμβάλουν με τη σειρά τους και αυτές στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας κρατώντας την με αυτόν τον τρόπο ζωντανή. 

Απασχολούν εργαζόμενους από την περιοχή μας δίνοντας τους την δυνατότητα να μείνουν στον τόπο που μεγάλωσαν και αγαπούν. Οφείλουμε να τις σεβαστούμε και να τις στηρίξουμε. 

 Ορφέα, η πόρτα της Κορινθίας είναι πάντα ανοιχτή και ελπίζουμε σύντομα σε μια εκ νέου περιοδεία της ΟΝΝΕΔ, ώστε να επισκεφτούμε και άλλες επιχειρήσεις που δεν κατέστη δυνατό να συμπεριληφθούν στο τωρινό πρόγραμμα»

 

Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδευσαν στην περιοδεία ο γραμματέας ΚΕ ΟΝΝΕΔ Μιχάλης Νίκας, ο υπεύθυνος περιφερειακών Οργανώσεων Φάνης Πασχάλης, ο γραμματέας ΔΑΠ -ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου, η υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού Ζωή Κορδού, ο αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Γιώργος Λάτσης, η περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Πελοποννήσου Βίκη Γεωργακοπούλου, ο πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Δημήτρης Σουφρίλας, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κορίνθου Αποστόλης Γεώργαρης, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Βέλου-Βοχας Βορινιωτης Γιωργος, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ Κορινθιας,Σάζεμπ Χαν, Νίκος Κοντογιαννης, Ανδρέας Τσοπανάκης.

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz