Στις δύο ομιλίες του, ο Κ. Κόλλιας ανέφερε πως το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση αποτελεί μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, που ωθεί σε μια σημαντική βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου, προκειμένου η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην εποχή μιας νέας, πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Προς την κατεύθυνση, δηλαδή, που συμπορεύονται και όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο καινοτόμο, ιδιαίτερα ωφέλιμο για το περιβάλλον, που προωθεί την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας σε ολόκληρη την ενεργειακή αλυσίδα. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι επιδιώκεται μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ και ταυτόχρονα ενισχύεται o ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη συνέχεια, παρέθεσε τα σημαντικότερα σημεία του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι θεσπίζεται πλαίσιο μέτρων, προκειμένου η χώρα να συνεισφέρει στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών στόχων για το 2030 σε ποσοστό τουλάχιστον 32,5%. Σε άλλο σημείο, ο κ. Κόλλιας συμπλήρωσε ότι ένα μεγάλο στοίχημα που επιδιώκεται με το νομοσχέδιο είναι να μειωθεί η ενεργειακή ένδεια μέσω της περικοπής του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τέλος, ολοκλήρωσε τις ομιλίες του, ζητώντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του, καθώς έτσι, όπως επεσήμανε, διασφαλίζεται η καθιέρωση μιας ενιαίας, συνεκτικής στρατηγικής για την ενέργεια.