Ρεπορτάζ
Εγκαινιάστηκε το Πολυιατρείο στους Καλλιάνους – οι αιχμές Παπαγεωργίου

Το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο των Καλλιανών παραδόθηκε χτες στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας από την Περιφέρεια. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο οραματίστηκε και εμπνεύστηκε ο πρώην δήμαρχος Στυμφαλίας Κώστας Λέγγας και ολοκλήρωσε η σημερινή περιφερειακή αρχή.
Το Πολυιατρείο θα καλύπτει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς θα είναι στελεχωμένο με δύο γιατρούς, εξυπηρετώντας την ευρύτερη περιοχή και αποφορτίζοντας τόσο το Κέντρο Υγείας Κιάτου, όσο και το Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Λέγγας αναφέρθηκε και στην προσφορά των επιχειρηματιών κατοίκων της περιοχής που ο καθένας βοήθησε με δωρεές για τον εξοπλισμό του ιατρείου, ενώ και η ίδια η οικογένεια Λέγγα φρόντισε για την επίπλωση του χώρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης που τέλεσε και τον αγιασμό, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Σικυωνίων, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Πιστεύος.
Αντίθετα δεν παραβρέθηκε καθώς δεν προσκλήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαγεωργίου που έκανε και μία αιχμηρή ανάρτηση:
“Χθες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Περιφερειακου Ιατρείου Καλλιάνων Στυμφαλίας.
Ένα κρίσιμο και χρήσιμο έργο για τον τόπο, αρκεί βέβαια η στελέχωση του ιατρικά, νοσηλευτικά και διοικητικά να μην πάρει αλλά 17 χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Αναγκάζομαι να απαντήσω δημοσίως γιατί ρωτήθηκα από πολλούς για την απουσία μου από την εκδήλωση.
Η απόφαση δημιουργίας πάρθηκε το 2005-2006 από την τότε Δημοτική Αρχή, στην οποία μετείχα ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
Το πολιτικό πρόσωπο που ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ και προχώρησε τις διαδικασίες ήταν ο τότε Υπουργός Υγείας κ.Νικητας Κακλαμάνης, ενώ υπήρχε προνομιακή επικοινωνία του Δήμου μας και με τον μετέπειτα Υπουργό κ.Αβραμόπουλο.
Το πως εφτανε η Δημοτική Αρχή μιας μικρής περιοχής, όπως η δική μας σε αυτές τις πόρτες ως ισότιμος συνομιλητής, είναι επισης γνωστό καθως και ποιος έκανε τις παρεμβάσεις αθορυβα και ταπεινά, οπως σε όλη του τη ζωή. Με δύναμη αλλά με ισοβια ταπεινότητα!!!!( Οποιος έχει αντίθετη άποψη γι αυτά μπορούμε να τα συζητήσουμε ΔΗΜΟΣΙΩΣ μιας και δεν με χαρακτηρίζει η ιδια ταπεινότητα).
Δυστυχώς, στην εκδήλωση των εγκαινίων, αν και απο εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο ο μονος θεσμικός στο νέο μας Δήμο, και μάλιστα ως επικεφαλής παράταξης του μεγάλου μας πλέον Δήμου είναι ο γράφων, ΔΕΝ ΕΚΛΗΘΗΝ.
Ούτε απο την Περιφέρεια ουτε από τον ….τηλεφωνητή….Αντιθέτως, εκληθησαν άνθρωποι που ουδεμία επαφή είχαν με το έργο και την Στυμφαλία γενικότερα.
Η ανάρτηση αυτή γίνεται γιατί ρωτήθηκα επαναλαμβάνω για την απουσία μου χθες.
Έχω δεσμευτεί οτι θα είμαι παρών πάντα στην ουσία, στα έργα η τις προσπάθειες έργων. Οχι σε εγκαίνια και φωτογραφίες ή καφενεία.
Συγχαρητήρια σε όσους προσέφεραν, σε όλο τον τότε Δήμο Στυμφαλίας, στον τότε Υπουργό Υγείας αλλά και στη συνέχεια, στον ενιαίο Δήμο Σικυωνιων, και στην Περιφέρεια διαχρονικά.
Σε ότι χρήσιμο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί!”
-
Επιχειρήσεις2 ημέρες ago
Το σωστό το Berger έχει και όνομα και διεύθυνση! St. Angus Burger Bar στην Δαμασκηνού 41 στην Κόρινθο!
-
Επικαιρότητα1 ημέρα ago
Ο Βλάσσης στην υποδοχή Μητσοτάκη στην Κόρινθο!
-
EDITOR1 ημέρα ago
“Πλημμύρισε” τους πεζόδρομους ο Κυριάκος!
-
Αυτοδιοίκηση2 ημέρες ago
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Έριξε την βόμβα για τον χρυσαυγίτη υποψήφιο που “έδερνε κόσμο”
-
EDITOR1 ημέρα ago
Νανόπουλος σε Μητσοτάκη: Πρόεδρε, να τελειώνουμε τα μπαζώματα!
-
Ελλάδα1 ημέρα ago
Market Pass: Ξεκίνησε η πληρωμή της δόσης του Ιουνίου με άυλη ψηφιακή κάρτα
-
Επικαιρότητα1 ημέρα ago
Τώρα μπλέξαμε! Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης μόλις έφυγε από την Κόρινθο
-
EDITOR1 ημέρα ago
Ήταν χρίσμα!”