Connect with us

Ελλάδα

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστροφή εισφορών των ετών 2019 – 2020

Published

on

  • Σε λειτουργία τέθηκε η ειδική πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ετών 2019 – 2020 που αφορά σε πάνω από 23.000 έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου του e-Ε.Φ.Κ.Α. (https://www.efka.gov.gr/), επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Μισθωτοί > «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς» με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση Α.Μ.Κ.Α.

Επισημαίνεται ότι ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Οι αιτήσεις θα συσχετίζονται με τα αποτελέσματα, που επήλθαν ή επέρχονται στην ασφάλιση των συγκεκριμένων προσώπων με τη χρήση από τους εργοδότες τους της συσχετιζόμενης «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» (σχετ. εγκύκλιος e – Ε.Φ.Κ.Α. 65/2021), η λειτουργία της οποίας παρατείνεται μέχρι και 31.12.2023, ώστε σε περιοδική βάση να επιστρέφονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών των ετών 2019 – 2020 που τους αναλογούν, αφού προηγουμένως διενεργηθεί συμψηφισμός των επιστρεφόμενων ποσών με τυχόν βεβαιωμένες οφειλές τους προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz