Ακόμα μια μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά στον καταυλισμό των Ρομά στο Ζευγολατιό,
αποτελούμενη από 2 ομάδες ΟΠΚΕ, διμοιρία αστυνομικών, αστυνομική δύναμη από το ΑΤ Βραχατίου και την ασφάλεια Κορίνθου, πραγματοποιώντας ελέγχους. Είχαν προηγηθεί επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας και στον καταυλισμό των Εξαμιλίων.

Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες  ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας  Παπακυριάκος τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Τετράδη Χαράλαμπο & τον Διοικητή του Α.Τ. Βραχατίου κ. Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο όσο και με τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ  Κορίνθου κ. Μπότο Σπυρίδωνα για θέματα παραβατικότητας, αστυνόμευσης, κλπ. σε διαμερίσματα του Δήμου, η ανταπόκριση ήταν άμεση από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος τόνισε ότι θα βρίσκεται  σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές  προκειμένου να  συνεχισθεί με την ίδια δυναμική η προσπάθεια αυτή που καταβάλει ο Δήμος για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, προς ενίσχυση και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Την ίδια ώρα σε ότι έχει να κάνει με τον καταυλισμό των Ρομά στα Εξαμίλια, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ότι ο δήμος θα πάρει χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση ώστε να επιτευχθεί η ομαλή ένταξη των Ρομά στην κοινωνία, αποφεύγοντας εγκληματικές πράξεις.

Μένει να δούμε τα αποτελέσματα όλων αυτών των ενεργειών.