Connect with us

Αθλητισμός

Conference League: Σε ισχύ δρακόντεια μέτρα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα μέσα μεταφοράς

Published

on

Σε ισχύ βρίσκονται τα μέτρα ασφαλείας στο λεκανοπέδιο της Αττικής ενόψει του μεγάλου τελικού Conference League, που θα διεξαχθεί στις 22:00 το βράδυ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις περιοχές Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Αθηναίων, ενώ αλλαγγές θα ισχύσουν και στα δρομολόγια του τραμ, του ηλεκτρικού και των λεωφορείων.

Οι έλεγχοι είναι αυξημένοι και είναι χαρακτηριστικό ότι οι μόνιμοι κάτοικοι και εργαζόμενοι στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μπορούν να κυκλοφορούν με διαπίστευση.

Ταυτόχρονα, έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο για τη μετάβαση των οπαδών τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της Φιορεντίνα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Για τις ανάγκες της ασφαλούς μετακίνησης των οπαδών θα κλείσουν δρόμοι τόσο στο Φάληρο, όσο και στα βόρεια προάστια

Επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τόσο η αντιτρομοκρατική, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, για την αποφυγή επεισοδίων, ή τρομοκρατικών ενεργειών.

Παράλληλα, σε αγαστή συνεργασία βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές με τις ιταλικές, με σκοπό να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τυχόν επεισόδια οπαδικής βίας.

Σε ισχύ είναι επίσης η απαγόρευση πτήσης ελικοπτέρων και drone στην Αττική. Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από τις 14.00 ώρα της 29 Μαΐου 2024 έως και τις 06.00 ώρα της επόμενης μέρας.

Πού θα συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι – Με κόκκινα, μπλε και λευκά εισιτήρια η είσοδος στο γήπεδο

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν δύο σημεία συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τα λεγόμενα fun meeting points, ενώ η μετακίνηση θα γίνεται ελεγχόμενα συνοδεία αστυνομικών με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορείων του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Ειδικότερα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στο Νέο Φάληρο, ο οποίος θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένος (Fan Meeting Point). Η μεταφορά τους θα γίνεται σταδιακά από τις 18:30 το απόγευμα με συρμούς του ΗΣΑΠ χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, στο σταθμό Περισσού και στη συνέχεια στο γήπεδο παρουσία αστυνομικών.

Οι συρμοί του ΗΣΑΠ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα, οι οποίοι διαθέτουν τα μπλε εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε διαφορετικό Fan Meeting Point και συγκεκριμένα στο Ο.Α.Κ.Α., και θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας συνοδεία αστυνομικών με λεωφορεία του Ο.Σ.Υ. από και προς το γήπεδο.

Όσοι έχουν λευκά εισιτήρια θα μετακινηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, προς Περισσό.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια αρχή θα διατεθούν μίνι vans που θα τους μεταφέρουν από και προς το σταθμό Περισσό.

Όπως τονίσθηκε όλοι πρέπει να έχουν μαζί τους προσωποποιημένο εισιτήριο και ταυτότητα.

Το γήπεδο και το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως.

Σωματικός έλεγχος στους φιλάθλους

Οι φίλαθλοι με την άφιξή τους στο γήπεδο θα κατευθύνονται στα ανάλογα σημεία πρόσβασης θεατών, ενώ θα κληθούν εκ νέου να επιδείξουν το εισιτήριο τους και την ταυτότητά τους και θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο.

Στα εισιτήρια που έχουν λάβει μέσω της εφαρμογής της UEFA υπάρχουν όλοι οι σχετικοί όροι καθώς και τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι. Σε περίπτωση που βρεθούν να κατέχουν οποιαδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο, θα απομακρύνονται από τον χώρο και θα προσάγονται σε αστυνομική υπηρεσία.

Πώς θα γίνει η αποχώρηση από το γήπεδο

Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής και της ΕΛΑΣ με τον αντίστροφο τρόπο. Δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό του ΗΣΑΠ Περισσός, ενώ της Φιορεντίνα σε λεωφορεία που θα βρίσκονται στη λεωφόρο Δεκελείας.

Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί και για τη μετακίνηση την ημέρα του αγώνα, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και των μελών των αποστολών, των διαγωνιζομένων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής.

Conference League: Σε ισχύ δρακόντεια μέτρα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα μέσα μεταφοράς

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz