Connect with us

Επικαιρότητα

Απόστολος Λύτρας: Οι πρώτες του ώρες στις φυλακές – Θα κρατηθεί στην VIP πτέρυγα

Published

on

Τις πρώτες ώρες στις φυλακές Κορυδαλλού περνάει ο Απόστολος Λύτρας.

Είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός ποινικολογος περνάει τις πύλες σωφρονιστικού ιδρύματος με την ιδιότητα του κρατούμενους, κι όχι του ποινικολόγου ή συνηγόρου υπεράσπισης.
Πιο συγκεκριμένα, ο ποινικολόγος που εξήλθε από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 12:00, οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου και θα γίνει το νέο του «σπίτι» και ακολούθησε μία σύντομη συνέντευξη με τη διεύθυνση των φυλακών. Ο ίδιος ήταν απόλυτα συνεργασιμός, ενώ δεν ζήτησε τίποτα απολύτως.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο αρχικά οδηγήθηκε σε έναν ειδικό χώρο κράτησης για covid, όπου αν και προβλεπόταν να παραμείνει για 5 ημέρες, το τεστ βγήκε αρνητικό κι έτσι μεταφέρεται απευθείας στην ΣΤ’ πτέρυγα ή αλλιώς VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού όπου κρατούνται επίορκοι αστυνομικοί και πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πρόκειται για την πτέρυγα που κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει «πρωταγωνιστές» πολύκτροτων υποθέσων, όπως τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Αποτελεί το μοναδικό στις φυλακές Κορυδαλλού που δεν γίνονται σχεδόν ποτέ φασαρίες και φιλοξενούνται πρόσωπα που έχουν εκτεθεί στα φώτα της δημοσιότητας και κινδυνεύει η ζωή τους.

Στη φυλακή μπήκε ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Νέας Φιλαδέλφειας και το πρωί της Πέμπτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ποινικολόγος παραδόθηκε στις Αρχές μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου μόλις λίγα 24ωρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον γνωστό ποινικολόγο, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του, καθώς ο Απόστολος Λύτρας παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, στέλνοντας μηνύματα στο θύμα.

Ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, ανέφερε ότι η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μετείχε σε ένα viber group χωρίς τη θέληση και τη συναίνεσή της και δέχτηκε μηνύματα «προτρεπτικού χαρακτήρα» από τον κατηγορούμενο σύζυγό της.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, πληροφορίες από το περιβάλλον του θύματος λένε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε μήνυμα από τον Απόστολο Λύτρα, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δώσε τα ρούχα και τα λεφτά».

Η απολογία του Απόστολου Λύτρα

«Τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά», ανέφερε ο επίσης ποινικολόγος στην απολογία του», είπε ο Απόστολος Λύτρας στην απολογία του.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στη συνέχεια πως υπήρχε «μεγάλη ένταση» και ισχυρίζεται πως με δική του πρωτοβουλία πήγαν στην Ευρωκλινική. «Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε από τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών», είπε, απολογούμενος στην ανακρίτρια.

Επίσης, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως «το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού».
newsbomb.gr

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz