Connect with us

Uncategorized

Καίγεται και πάλι όλη χώρα: Εύβοια, Βοιωτία, Αλεξανδρούπολη στις φλόγες

Published

on

Πολύ δύσκολη η σημερινή ημέρα για τη χώρα καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τρία μέτωπα φωτιάς σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία και Ψαχνά Ευβοίας. Οι φλόγες κατακαίνε δάσος και στις τρεις περιοχές, ενώ ήχησε το 112 για εκκενώσεις. Δυστυχώς, στον Πρόδρομο Βοιωτίας ένας βοσκός βρήκε τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις μέσα στο μαντρί του.

Μεγαλώνει το πύρινο μέτωπο μετά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προφήτη Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας.

Τραγωδία σημειώθηκε στον Πρόδρομο Βοιωτίας, όπου ένας κτηνοτρόφος λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Ο ηλικιωμένος βοσκός, περίπου 80 ετών, στα Χώστια, ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα του, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά.

Στις παρυφές της Δαδιάς έφτασε η πυρκαγιά που κατακαίει τον Έβρο, θέτοντας υπό άμεση απειλή το περιώνυμο δάσος που είχε πληγεί καίρια πέρυσι από άλλη, μεγάλη φωτιά, η οποία είχε κάψει τότε περισσότερα από είκοσι χιλιάδες στρέμματα -πεύκης κυρίως.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εβραίου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά όπου αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς η απειλή για το δάσος λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων έντασης 6-7 μποφόρ που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή «δίνοντας» κατά διαστήματα ριπές των 8 έως και 9 μποφόρ.

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz