Connect with us

Uncategorized

Η μαφία του χαλκού βύθισε και πάλι στο σκοτάδι τον δρόμο Κόρινθος – Εξαμίλια

Published

on

Ήταν Φεβρουάριος του 2021 όταν το έργο του οδοφωτισμού στον …επικίνδυνο δρόμο Κορίνθου Εξαμιλίων ήταν σε εξέλιξη. Τα Μέσα Ενημέρωσης κλήθηκαν για να καλύψουν το έργο που προέβλεπε την τοποθέτηση 53 στύλων φωτός με απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους (περίπου χίλια μέτρα) και θα αποκαθιστούσε, ύστερα από πολλά χρόνια απαίτησης των κατοίκων, την ασφάλεια της περιοχής, των πεζών και των διερχομένων οδηγών.

Πράγματι, το έργο παραδόθηκε την άνοιξη του 2021 και άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση και την εικόνα στον πολυσύχναστο αυτό δρόμο. Ωστόσο,  άντεξε μόλις λίγους μήνες. Γιατί εδώ και ένα περίπου εξάμηνο, η μαφία του χαλκού χτύπησε ξανά κλέβοντας τα χάλκινα καλώδια που τροφοδοτούν με ρεύμα τις κολώνες του οδοφωτισμού. Και πλέον όλη η διαδρομή επέστρεψε στο σκοτάδι.

Το έργο ανήκει στην Περιφέρεια, η οποία έχει ενημερωθεί από τον δήμο και έχει προχωρήσει μια νέα μελέτη για να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Σύμφωνα με την μελέτη το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς θα είναι περίπου 25.000 ευρώ, αλλά αυτό που απασχολεί πλέον είναι να διασφαλιστεί πως δεν θα κλαπούν  και πάλι τα χάλκινα καλώδια, δημιουργώντας και πάλι πρόβλημα.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz