Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Πrάσινη Πόλη vs Βασίλης Νανόπουλος για τη συνέντευξη στο My Radio – τι του απαντά για πλατεία, νερό και στρατόπεδο

Published

on

Αντιδράσεις προκάλεσε η ραδιοφωνική συνέντευξη του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου στο My Radio και τον Γιώργο Γουγά, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε εκτενώς σε διάφορα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στην ανακοίνωσή της η “Πράσινη Πόλη” στέκεται σε τρία από αυτά και έκανε λόγο για υποσχεσιολογία και δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης. Για το νερό, σημειώνει “Ξεχάστε το καθαρό νερό της Στυμφαλίας που πίναμε κάποτε“, καθώς, “αυτό το καλοκαίρι, στο Δήμο Κορινθίων, θα πίνουμε μείγμα νερού Στυμφαλίας με νερό γεωτρήσεων. Στο μέλλον …με αφαλατωμένο νερό από τη θάλασσα…“.

Για την πλατεία Περιβολάκια σημειώνεται πως “ο κ. Δήμαρχος δε ζει σε αυτήν την πόλη, αφού όλοι έχουν διαφορετική οπτική για την εικόνα της πλατείας”, την οποία ο κ. Νανόπουλος “θεωρεί όμορφη”, και αφήνει αιχμές και για τον Νίκο Σταυρέλη αναφέροντας ότι ο δήμαρχος “δεν ήθελε άλλη γνώμη, πέραν αυτής του  κ. Σταυρέλη που συμφωνούσε μαζί του!“.

Τέλος για την πολεοδόμηση στο στρατόπεδο η ανακοίνωση της “Πράσινης Πόλης” αναφέρει πως o δήμαρχος “διαστρεβλώνει την αλήθεια, ακόμα και αυτά που δε χωρούν αμφισβήτηση”, καθώς, “ενώ, το ένα μετά το άλλο, τα στρατόπεδα δίνονται για χρήση ως πάρκα πόλης (Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Τρίπολη κ.α), ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Σταυρέλης εμμένουν στη κοινή τους θέση, να γίνει το δικό μας πολεοδομικά τετράγωνα με διώροφες μεζονέτες…”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης

Με προσοχή και ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη, που παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων, στο ραδιοφωνικό σταθμό My Radio και τον δημοσιογράφο Γ. Γουγά.

Ο κ. Δήμαρχος, με μεγάλη άνεση και για ικανό διάστημα, ξεδίπλωσε  όλη τη γνωστή βεντάλια της υποσχεσιολογίας, ακολουθώντας πιστά το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης. Μίλησε για πολλά «έργα», παλιά και νέα, για πολλά χρήματα και με πολλά ΘΑ…

Στεκόμαστε, επιλεκτικά, σε δύο, τρία απ’ αυτά.

 Νερό

Ξεχάστε το καθαρό νερό της Στυμφαλίας που πίναμε κάποτε.

 Αυτό το καλοκαίρι, στο Δήμο Κορινθίων, θα πίνουμε μείγμα νερού Στυμφαλίας με νερό γεωτρήσεων.Στο μέλλον …με αφαλατωμένο νερόαπό τη θάλασσα.

Επίσης, ίσως χρειαστεί, κατά τη θερινή περίοδο αιχμής, να θυμηθούμε τη ζωή μας 3-4 δεκαετίες πίσω, που δεν είχαμε νερό και να προσαρμοστούμε ανάλογα.

Ο Δήμος μας έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το νερό, προκειμένου να επισπευθούν τα έργα που ΘΑ γίνουν…!

«Δήμαρχος κερνά και Δήμαρχος πίνει» λοιπόν, αφού ο  κ. Δήμαρχος δήλωσε με «περισσή τόλμη» , πριν λίγο καιρό, ότι δε θέλησε να ανακοινώσει στους πολίτες την απόφαση περί έκτακτης ανάγκης για το νερό, αλλά τώρα δηλώνει ευθαρσώς ότι θα πούμε το νερό νεράκι.

Αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι δεν υπάρχει ετοιμότητα, αλλά ούτε σχεδιασμός, ούτε πρόγραμμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Κορινθίων, το πόσιμο νερό, που ταλάνιζε την πόλη  και τους δημότες για δεκαετίες και που, μετά από αγώνες και πολύ κόπο, κατάφεραν να επιλύσουν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές , επανέρχεται σήμερα δριμύτερο.

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος, κος Νανόπουλος, που διοικεί το Δήμο μας την τελευταία τετραετία, είναι άμοιρος ευθυνών και μάλλον το πρόβλημα του νερού οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και μόνο …!.

Καμία αναφορά δεν έκανε ο κ. Δήμαρχος στους χειρισμούς του σχετικά με το Δήμαρχο Κιάτου και στην ανεπαρκή διαχείριση του νερού.

Πλατεία Περιβολάκια

«Η πλατεία είναι όμορφη» για τον κ. Δήμαρχο και «θα γίνει ομορφότερη με τις νέες πέργκολες που κατασκευάζει!» Άλλωστε για την κατασκευή της βάδισε στα χνάρια των σχεδιασμών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και δε φέρει ευθύνη. Αποκρύπτει εντέχνως την απουσία θέσης και σχεδιασμού της δικής του παράταξης, όπως και το γεγονός ότι την έφτιαξε όπως όπως, μόνο και μόνο για να την τελειώσει.

 Μάλλον ο κ. Δήμαρχος δε ζει σε αυτήν την πόλη, αφού όλοι μας  έχουμε άλλη οπτική για την εικόνα της πλατείας. Ευνόητο, γιατί δε ρώτησε και κανέναν. Δεν ήθελε άλλη γνώμη, πέραν αυτής του κ. Σταυρέλη που συμφωνούσε μαζί του! Μας αποκάλυψε ακόμα, ότι το παλιό εκείνο θέμα του μνημείου του Αποστόλου Παύλου είναι σε εκκρεμότητα! Το μνημείο ζει … για την πλατεία, όχι όμως τα δέντρα! Τι να πούμε! 

6ο Σύνταγμα Πεζικού

 Ο κ. Δήμαρχος επιλέγει να διαστρεβλώνει την αλήθεια, ακόμα και αυτά που δε χωρούν αμφισβήτηση.

Ενώ, το ένα μετά το άλλο, τα στρατόπεδα δίνονται για χρήση ως πάρκα πόλης (Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Τρίπολη κ.α), ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Σταυρέλης εμμένουν στη κοινή τους θέση, να γίνει το δικό μας πολεοδομικά τετράγωνα με διώροφες μεζονέτες.

Φταίνε οι παραμυθάδες επιστήμονες;

Κάνει λάθος ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων του νομού και οι αρχιτέκτονες της πόλης που έχουν άλλη γνώμη;

Τι …ξέρουν αυτοί! Σιγά τώρα …! Σωστά κ. Δήμαρχε!

Οι αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές δεξιότητες του κ. Δημάρχου και οι αισθητικές ευαισθησίες του είναι γνωστές πια. Δεν αμφισβητούνται οι ικανότητές του και τα αποτελέσματα των επιλογών του.

Τις υφιστάμεθα και τις συνειδητοποιούμε καθημερινά όλοι οι δημότες.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz