Connect with us

Κόσμος

Γαλλία: Χαμός στην εθνοσυνέλευση, «κόλαση» στους δρόμους -Ξεσηκώνεται ο κόσμος για το συνταξιοδοτικό Μακρόν

Published

on

 

Σκηνές χάους εκτυλίσσονται στη Γαλλία, μέσα και έξω από την Εθνοσυνέλευση, εξαιτίας της συζήτησης νομοσχεδίου για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της χώρας.

Την Πέμπτη, η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν χρησιμοποίησε μια αμφιλεγόμενη διαδικασία για να προωθήσει το νομοσχέδιο για τις συντάξεις που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 64 έτη, παρακάμπτοντας την ψηφοφορία.

Αντιδράσεις στο γαλλικό κοινοβούλιο
Η κίνηση αυτή προκάλεσε αποδοκιμασίες και φωνές που έλεγαν «Παραιτηθείτε!» σε χαοτικές σκηνές στο γαλλικό κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο έρχεται μετά από εβδομάδες διαμαρτυριών και έντονων συζητήσεων.

Ωστόσο, η χρήση της διαδικασίας από την κυβέρνηση θεωρείται πιθανό να εξοργίσει ακόμη περισσότερο τα συνδικάτα, τους διαδηλωτές και τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης που λένε ότι η αναμόρφωση των συντάξεων είναι άδικη και περιττή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα ζητήσουν ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως τη Δευτέρα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως και τα συνδικάτα.

Καθώς μιλούσε η Μπορν, μια διαμαρτυρία περίπου 7.000 ατόμων κατά της μεταρρύθμισης συνεχίστηκε μέχρι τη νύχτα στην Place de la Concorde στο Παρίσι, απέναντι από το κοινοβούλιο, στον ποταμό Σηκουάνα. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να διαλύσει το πλήθος, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες. Σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μασσαλίας, υπήρξαν επίσης διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης. Τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν σε άλλη μια ημέρα απεργίας και δράσης κατά της μεταρρύθμισης την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

https://twitter.com/BeckettUnite/status/1636452418702417924

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz