Connect with us

Ελλάδα

15/01 – Ψήφος Εμπιστοσύνης: συζήτηση στη Βουλή

Published

on

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά την 15/01 το πρωί στις 12 η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ την 16/01 με την ονομαστική ψηφοφορία.

Την συγκεκριμένη απόφαση πήρε η Διάσκεψη των Προέδρων μετά από συνεδρίαση κατά την οποία ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς η αντιπολίτευση ζήτησε η συζήτηση να κρατήσει 3 μέρες, σε αντίθεση με την εισήγηση του Νίκου Βούτση.

Ο Νίκος Βούτσης εισηγήθηκε η συνεδρίαση να ξεκινήσει αύριο Τρίτη νωρίς το απόγευμα και να ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ. Η τελική απόφαση ήταν η συζήτηση να κρατήσει 2 μέρες, αλλά να επιμηκυνθεί η χρονική της διάρκεια αρχίζοντας από το πρωί της Τρίτης.

Η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με την κρίσιμη τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών αναβάλλεται. Η πλειοψηφία επικαλέστηκε την ανάγκη προετοιμασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων, δεδομένου ότι αποφασίστηκε η συζήτηση να ξεκινήσει νωρίτερα. Αντίθετα, η αντιπολίτευση ζήτησε να μην υπάρξει νομοθετικό έργο, καθώς δεν μπορεί να νομοθετεί μια κυβέρνηση που ενδέχεται να μην διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz