Connect with us

Επικαιρότητα

Η Κίνα έφτασε στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης!

Published

on

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας, το κινέζικο ρομποτικό όχημα Jadehase 2, το όχημα το οποίο μετέφερε ο κινεζικός δορυφόρος Chang’e 4, προσεληνώθηκε το πρωί της Πέμπτης στις 3/01/2019.

Η Κίνα είναι η τρίτη χώρα μετά τη Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ, που έχει καταφέρει να προσεληνώσει ένα όχημα στο φεγγάρι.

Η Κίνα έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Το κινέζικο ρομποτικό όχημα Jadehase 2 θα διερευνήσει τη γεωλογική σύσταση της Σελήνης και θα κάνει βιολογικά πειράματα.

Το Jadehase 2 έχει έξι ανεξάρτητης κίνησης τροχούς και μπορεί να ταξιδέψει έως και 200 μέτρα την ώρα. Το όχημα μπορεί να ανέλθει σε κλίσεις έως 20 μοιρών και να ξεπεράσει εμπόδια μεγέθους έως και 20 εκατοστών.

Η επιφάνεια στο πεδίο προσεδάφισης είναι αρκετά μαλακή, δήλωσε ο Σεν Χενρονγκ , ο οποίος σχεδίασε το όχημα. “Είναι σαν να κινείται στο χιόνι”, δήλωσε στην κινεζική κρατική τηλεόραση. Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος προσεληνώθηκε στον κρατήρα Άιτκεν κοντά στον νότιο πόλο του φεγγαριού. 

Μια ιστορική ημέρα, που ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην εξερεύνηση της Σελήνης από την ανθρωπότητα!

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz