Connect with us

EDITOR

Το Φράγμα Ασωπού σε…νέες περιπέτειες!

Published

on

Τι είπαν για το έργο που η Κορινθία περιμένει πάνω από 10 χρόνια, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» το 2008 και παραμένει εώς και σήμερα ανολοκλήρωτο. Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης είναι το τέλος του 2021 ωστόσο οι Κορίνθιοι αγρότες, ο πληθυσμός που θα ωφεληθεί από το συγκεκριμένο έργο, στέκονται δύσπιστοι αφού ουκ ολίγες φορές έχουν λάβει διαβεβαιώσεις αλλά τα κάθε είδους προβλήματα τις καθιστούσαν…απλά λόγια! Καίρια παρέμβαση για την αποτροπή απένταξης του από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ήταν αυτή του Χαράλαμπου Κασσίμη ως Γ.Γ του Υπουργείου το 2016 όταν και ενέταξε το έργο και την συνέχισή του στο  «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020», με υπολειπόμενο προϋπολογισμό για το έργο 17,4 εκατ. ευρώ.

Το Φράγμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και στην συνάντηση εργασίας που είχαν χθες στην Τρίπολη ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου στα πλαίσια ευρύτατης σύσκεψης με αντικείμενο τα αρδευτικά έργα της Πελοποννήσου. Για τοπ Φράγμα Ασωπού η αναφορά είναι…λακωνική.

“Το μεγάλο έργο του φράγματος του Ασωπού βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει επέλθει μια καθυστέρηση λόγω ειδικότερων θεμάτων που προέκυψαν με την προμήθεια των υλικών
Αναφορικά με τα αρδευτικά έργα του Ασωπού, μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου, βρίσκεται σε δημοπράτηση η εκπόνηση της σχετικής μελέτης με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, ενώ η κατασκευή των συγκεκριμένων έργων έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 14.000.000 ευρώ.”

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz