Connect with us

EDITOR

Τον Μάρτιο η άδεια διανομής φυσικού αερίου για την Κόρινθο!

Published

on

Πιστοποιήθηκε ο Διαχειριστής Δικτύου Διανομής , εντός του μήνα οι άδειες της ΡΑΕ για τους δήμους Τρίπολης και Κορινθίων – «Μετέωρη» η Περιφέρεια

Δικαιώνονται οι Δήμοι Κορινθίων και Τρίπολης από τις εξελίξεις  στον τομέα του φυσικού αερίου και της κατασκευής δικτύου διανομής από ιδιώτη επενδυτή. Ο σχεδιασμός  και η συνεργασία των δυο δήμων με ιδιωτική εταιρία μετά τη δυσμενή εξέλιξη της απένταξης της Πελοποννήσου από το σχεδιασμό της ΡΑΕ, είχε ανακοινωθεί από τους Δημάρχους Νανόπουλο και Τζιούμη τον Ιούλιο του 2020. Λίγες ημέρες μετά είχε καταγραφεί η έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου περί «Δημάρχων που λένε ότι φέρνουν το φυσικό αέριο στον τόπο τους».

Σήμερα ωστόσο οι δυο δήμοι φαίνεται πως δικαιώνονται αφού ο υποψήφιος Διαχειριστής του Δικτύου διανομής, η εταιρία Hengas, πιστοποιήθηκε και έτσι οι δήμοι  Δεσκάτης Γρεβενών, Κιλκίς, Πολύγυρου, Έδεσσας, Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Κορίνθου -σύμφωνα με τους όρους των αδειών που της έχουν χορηγηθεί (βλ. αντιστοίχως, τις υπ’ αρ. 1376, 1437, 1438, 1439 και 1478/2020, καθώς και 174-175/2021 Αποφάσεις ΡΑΕ )- υπόκειται στις προϋποθέσεις της χορήγησης άδειας διαχείρισης, σύμφωνα με τα κριτήρια του Νόμου και του Κανονισμού Αδειών Φυσικού Αερίου, καθώς και της έγκρισης τιμολογίου για τη χρέωση της Βασικής Δραστηριότητας Διανομής Φυσικού Αερίου στα προαναφερθέντα Δίκτυα Διανομής.

Το επενδυτικό σχέδιο αγγίζει τα 27 εκ ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, εντός του μήνα αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές άδειες διανομής για τους δήμους Τρίπολης και Κορίνθου,  εξέλιξη η οποία θα επιτρέψει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου.

 Η εταιρία έχει ήδη λάβει άδεια διανομής για την Μεγαλόπολη στα τέλη του 2020.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz