Connect with us

Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Έτσι διέφυγε ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής – Όλο το παρασκήνιο

Published

on

Την χαλάρωση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την προφυλάκισή του εκμεταλλεύτηκε ο Χρήστος Παππάς για να διαφύγει.

Όπως μετέδωσε το Mega, μετά το πέρας του χρόνου προφυλάκισης των στελεχών της Χρυσής Αυγής, είχε επιβληθεί στον Χρήστο Παππά ο όρος να παρίσταται στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα και υποχρεωτική διανυκτέρευση στο σπίτι του.

Το 2015 ο περιοριστικός όρος άλλαξε με την υποχρεωτική παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα και συγκεκριμένα κάθε πρώτη του μήνα.

Ο Χρήστος Παππάς παρουσιάστηκε την 1η Οκτωβρίου και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος την άρση των προηγούμενων όρων, διέφυγε με αποτέλεσμα να καταζητείται από την ελληνική αστυνομία. Από την ΕΛ.ΑΣ αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι δύο που δεν θα οδηγηθούν φυλακή

Η τελευταία πράξη μίας σειράς δικαστικών διαδικασιών που ξεκίνησαν πριν επτά χρόνια, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, θα παιχθεί σήμερα για όσους από τους 39 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα χέρια των Αρχών. Οι 39 που χθες άκουσαν «όχι» από το δικαστήριο στο αίτημά τους να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, σήμερα -όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες- θα βρεθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που παραπέμπει τον καθένα ο εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών.

Τα λεγόμενα «φυλακιστήρια εντάλματα» είναι πλέον έτοιμα για όσους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στο δικαστήριο και συνελήφθησαν εκεί, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται, από χθες το μεσημέρι και μετά, στα χέρια των Αρχών. Οι κρατούμενοι -και λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό- πιθανότατα δεν θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, εκτός κι αν κάποιος θελήσει να βρεθεί ενώπιον του για να ζητήσει αλλαγή του καταστήματος κράτησης κλπ, και επομένως αναμένεται η απευθείας μεταγωγή τους στις φυλακές.

Η εντολή του δικαστηρίου για «άμεση έκτιση» προς το παρόν δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό της, καθώς για δύο ονόματα καταδικασθέντων σε καθείρξεις το «άμεσο» που διέταξε το δικαστήριο δεν φαίνεται να έχει εφαρμογή. Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για τον οποίο απαιτείται να δρομολογηθεί μία νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Χρήστος Παππάς που «επέλεξε» να μην εμφανιστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν θα είναι σε αυτούς που σήμερα θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Οι 39 από τους καταδικασθέντες για τους οποίους το δικαστήριο έκρινε πως δεν πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι (αλφαβητικά) είναι οι:

Ιωάννης Άγγος, Αγριογιάννης Δημήτριος, Αναδιώτης Αναστάσιος, Νικόλαος Αποστόλου, Γερμενής Γεώργιος, Γρέγος Αντώνιος, Ευγενικός Μάρκος, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Καζαντζόγλου Ιωάννης, Καλαρίτης Ελπιδοφόρος, Κασιδιάρης Ηλίας, Κομιάνος Ιωάννης, Κορκοβίλης Κωνσταντίνος, Κούζηλος Νικόλαος, Λαγός Ιωάννης, Λιακόπουλος Διονύσιος, Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Μιχαλολιάκος Νικόλαος, Μίχος Νικόλαος, Μπαρέκας Θωμάς, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος, Παναγιώταρος Ηλίας, Πανταζής Αναστάσιος, Παπαβασιλείου Νικόλαος, Παππάς Χρήστος, Πατέλης Γεώργιος, Πόπορη Βενετία, Ρουπακιάς Γεώργιος, Σιατούνης Νικόλαος, Σταμπέλος Γεώργιος, Στεργιόπουλος Χρήστος, Στράτος Αθανάσιος, Τσακανίκας Γεώργιος, Τσαλίκης Λέων, Τσόρβας Αθανάσιος, Τσόρβας Νικόλαος και Χρυσαφίτης Αριστοτέλης.

Από αυτούς σχεδόν όλοι έχουν παραμείνει προφυλακιστέοι, άλλοι έχοντας συμπληρώσει 18μηνο προσωρινής κράτησης, άλλοι με λιγότερους μήνες προφυλάκισης. Ο Γιώργος Ρουπακιάς έχει προσωρινό χρόνο κράτησης συνολικά 30 μήνες, ενώ ο Γιάννης Λαγός συνολικά σχεδόν 20 μήνες καθώς μετά τη λήξη του 18μηνου είχε επιστρέψει για περίπου ένα 2μηνο στην φυλακή.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz