Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης: Θα θέσουμε θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής

Published

on

Ο υπουργός σχολίασε «ποτέ δεν πιστέψαμε την αξιοπιστία των Τούρκων και του Ερντογάν». Μεταξύ άλλων ο υπουργός ανέφερε πως με τις τελευταίες του κινήσεις του (μεταξύ αυτών το Ορούτς Ρεις στο Καστελόριζο) ο Ερντογάν έχει εκθέσει την Μέρκελ.

Θα θέσουμε θέμα κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής (15-16 Οκτωβρίου) ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετά και την επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρυπίδα.

Όπως ο υπουργός σχολίασε «ποτέ δεν πιστέψαμε την αξιοπιστία των Τούρκων και του Ερντογάν» ενώ πρόσθεσε πως «μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής η οποία ήταν προφανώς καλή απόφαση για την Ελλάδα και την Κύπρο και προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, ο Ερντογάν έκανε την κίνησή του στα Βαρώσια και την Αμμόχωστο άρα ήδη είχαν δείξει τις προθέσεις τους και ότι είχαν απογοητευτεί από την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής και είχαν σκοπό να τορπιλισουν τον διάλογο».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός ανέφερε πως με τις τελευταίες του κινήσεις του (μεταξύ αυτών το Ορούτς Ρεις στο Καστελόριζο) ο Ερντογάν έχει εκθέσει την Μέρκελ. «Γι αυτό ακυρώθηκε το ταξίδι του ΥΠΕΞ Γερμανίας στην Άγκυρα, διπλωματικά είναι πρωτοφανές ένα ταξίδι που έχει ανακοινωθεί να ακυρώνεται που δείχνει την έντονη ενόχληση της Γερμανίας προς την Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημείωσε πως καμία προσβολή της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα μείνει αναπάντητη και πως θα είναι αποτυχία της Ευρώπης αν δεν δώσει απάντηση στον Ερντογάν.

Βερολίνο προς Άγκυρα: “Σταματήστε τα παιχνίδια” – Η δήλωση Χάικο Μάας

Σημειώνεται ότι την έντονη ενόχληση του Βερολίνου για την κλιμάκωση της Άγκυρας με το Ορούτς Ρέις, καταδεικνύουν οι σημερινές δηλώσεις του Χάικος Μάας.

Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, εταίρους της στην ΕΕ.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επισήμανε ο Μάας προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την Τουρκία να παραμείνει ανοικτή στον διάλογο, και να μην επαναλάβει τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου. Το σκάφος απέπλευσε, χθες, από το λιμάνι της Αττάλειας ενώ είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του.

Οι νέες τουρκικές προκλήσεις αφήνουν έκθετη τη γερμανική κυβέρνηση που είχε διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο για την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποφυγή επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής.

Στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, φέρνει το θέμα των νέων τουρκικών προκλήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz