Connect with us

Ελλάδα

Στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Σταϊκούρας

Published

on

Οι συζητήσεις που θα έχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

Στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία ξεκινά αύριο, θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο της συνόδου, ο υπουργός θα λάβει αύριο μέρος σε κλειστή συζήτηση για τη δημοσιονομική πολιτική στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης, μαζί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Επίσης, την προσεχή Παρασκευή 16 Οκτωβρίου θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον νέο διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου ‘Αλφρεντ Κάμμερ.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει διακριτές διαδικτυακές συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η HSBC, η Citigroup, η Nomura, η Société Générale, η BNP Paribas, η Morgan Stanley, η Barclay’s και η Pimco.

Τέλος, ο υπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι από πέρυσι τακτικό μέλος. Σημειώνεται ότι, ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.

Πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz