Connect with us

Επικαιρότητα

Αυτό είναι το ρομπότ της NASA που θα ψάξει για ζωή στον Άρη

Published

on

Στις αρχές του 2021 θα γίνει ακόμα μια μεγάλη αποστολή στον Άρη από τη NASA με σκοπό την εξερεύνηση του υπεδάφους του «κόκκινου πλανήτη» έτσι ώστε να αναζητηθούν τυχόν σημάδια ζωής.

Το ρομπότ «2020 Mars» είναι αυτό που θα αναλάβει την… αποστολή της NASA. Όπως γράφει η βρετανική Express, τον Φεβρουάριο είναι προγραμματισμένη η αποστολή του στον πλανήτη Άρη, έτσι ώστε να διερευνήσει το υπέδαφος.

Το ρομπότ θα προσγειωθεί σε συγκεκριμένο κρατήρα, προκειμένου να ξεκινήσει την πιο φιλόδοξη έρευνα για την αναζήτηση ζωής εκτός του πλανήτη Γη τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εξάτροχο έχει σχεδιαστεί με την υψηλότερη τεχνολογία ανίχνευσης ζωής και είναι ικανό να εντοπίσει στοιχεία τόσο στο έδαφος όσο και κάτω από την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».

Το ραντάρ που θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο όχημα – ρομπότ έχει την ονομασία RIMFAX και αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη προσπάθεια να γίνει εκσκαφή στην επιφάνεια του Άρη έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια έρευνες.

Πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz