Connect with us

Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ποια είναι η Μαρία Λεπενιώτη – Η δικαστής που καταδίκασε την εγκληματική οργάνωση

Published

on

Η Μαρία Λεπενιώτη, αρεοπαγίτης πλέον, είναι η Πρόεδρος του Δικαστηρίου που εξέδωσε την ιστορική απόφαση για την Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντάς την εγκληματική οργάνωση 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης (07/10), ανέγνωσε την απόφαση στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Η Μαρία Λεπενιώτη κληρώθηκε για τη θέση της προέδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ήδη από τον Μάρτιο του 2015, επειδή διέθετε το ειδικό βάρος και την πλούσια πείρα για να οργανώσει τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα της, με 68 κατηγορούμενους, περισσότερους από 100 δικηγόρους, με προκλητικές συμπεριφορές και έντονα επεισόδια.

Η κ. Λεπενιώτη , που πλέον έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη, εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984 σε ηλικία 26 ετών. Είναι άριστη νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο στο αστικό και εργατικό δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Κατά τη διάρκεια της δίκης προήχθη από εφέτη σε πρόεδρο εφετών και πριν λίγο καιρό σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η κ. Λεπενιώτη πέτυχε απόλυτα να διευθύνει με πλήρη ισορροπία μία δίκη δύσκολη όπως αυτή της Χρυσής Αυγής που δεκάδες φορές υπήρξαν εντάσεις και τεράστια φόρτιση.

Στο παρελθόν έχει χειριστεί πολλές ιδιαίτερες δίκες, όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», δίκες εκβιαστών, τη δίκη για εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου κ.α.

Πριν από 32 χρόνια η κ. Λεπενιώτη ήταν η ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το τότε στέλεχος της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο».

Πηγή: newsbomb.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz