Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Η ερώτηση του News 24/7 που εξόργισε τον Χαρδαλιά

Published

on

Παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και επέμεινε πως πρέπει να τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα με ατομική ευθύνη.

Την έντονη αντίδρασή του, ακόμη και στην υπόνοια για αναφορά σε lockdown για την πανδημία του κορονοϊού, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση του News 24/7 σχετικά με τον αν τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι τέτοια ώστε να μη χρειαστεί λήψη νέων μετρων.powered by Rubicon ProjectADVERTISING

Παράλληλα ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά δεν ειναι παράλογη αλλα ακολουθεί τη συνολική πορεία της επιδημίας.

“Για την αύξηση των κρουσμάτων σε μικρές ηλικίες και αν έχει σχέση με το άνοιγμα των σχολείων: Η αύξηση 60-70% που βλέπουμε είναι ανάλογη με αυτή που βλέπουμε στους ενήλικες και δεν σχετίζεται με αυτό” απάντησε ο Γκ. Μαγιορκίνης με τον Νίκο Χαρδαλιά να σχολιάζει από τη δική του μεριά:

“Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων στην Αττική από τότε που εξαγγείλαμε τα μέτρα παραμένει σταθερός. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε φάση που πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα που είναι σε ισχύ. Είμαι ευγνώμων για την ανταπόκριση των Ελλήνων. Και αν συνεχίσουμε με προσοχή δε θα χρειαστεί κανένα lockdown. Είμαστε μακριά από λογικές lockdown. Υπάρχουν ζητήματα επιβίωσης νοικοκυριών. Ας παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και νηφάλιοι”.about:blank

Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

“Σήμερα είχαμε 460 κρούσματα και τα 150 αφορούν σε συρροές. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων παραμένει επίπεδη. Αυτό σημαίνει πως είμαστε σε φάση που πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα που ήδη υπάρχουν. Δεν υπάρχει έξαρση που πρέπει να μας τρομάξει. Δουλεύουμε στο κομμάτι που λέγεται Αττική.

Για παράδειγμα πριν 15 μέρες υπήρχε μεγάλο ποσοστό στον δήμο Αθηναίων και ξεκινήσαμε συγκεκριμένες πρακτικές. Το ποσοστό αυτό κρατιέται σταθερό και υποχωρεί, κάποιοι δήμοι πιέζονται, αλλά σε κάθε περίπτωση ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Αττική είναι σταθερός”. “Αν συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει δεν χρειάζεται κανένα lockdown”, επανέλαβε ο αρμόδιος Υφυπουργός.

Παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε άλλωστε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα.

Επίσης, ανέφερε ότι η τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει σταθεροποίηση στο μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων, με έντονη όμως μεταβλητότητα, μείωση του αριθμού θανάτων, αλλά αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

Θυμίζουμε πως η πανδημία συνεχίζει να “καλπάζει”, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής (2/10) 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός αποτελεί νέο ρεκόρ για την Ελλάδα, καθώς ο προηγούμενος μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων ήταν στις 21/9 με 453 κρούσματα με τις συρροές στα 190 λόγω Μόριας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Τα 2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 85 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.

Πηγή: news247.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz