Connect with us

Ελλάδα

Πέθανε ο Quino, ο δημιουργός της Mafalda, μία μέρα μετά τα γενέθλιά της

Published

on

Ένα κόμικ που λάτρεψε όλος ο πλανήτης. Η χαριτωμένη Mafalda είχε γενέθλια και ο δημιουργός της τα γιόρτασε μια μέρα πριν μας αποχαιρετήσει για πάντα.

O Joaquín Salvador Lavado, που έγινε γνωστός παγκοσμίως ως Quino, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Ο Quino γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1932 στην πόλη Φουενγκιρόλα της Ισπανίας. Η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αργεντινή μετά το ξέσπασμα του Ισπανικού Εμφυλίου. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Μεντόσα της Αργεντινής.

Πρόσφατα ο Quino υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και, μολονότι οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να τον σταθεροποιήσουν, η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Η πρώτη φορά που εμφάνισε το φανταστικό του κόμικ με τη γλυκύτατη πρωταγωνίστρια και τη χαριτωμένη παρέα της ήταν το 1964.

Έκτοτε και για 10 χρόνια η έκδοση του κόμικ συνεχίστηκε. Από εκεί κι έπειτα, όλα τα στριπάκια του είναι ακόμη viral και μας θυμίζουν πως το καλό χιούμορ είναι διαχρονικό.

Μπορούμε να πούμε πως ο μπαμπάς της Mafalda άφησε πίσω του ένα πανέμορφο έργο, γλυκό, τρυφερό και πού και πού καυστικό, ακριβώς όπως πρέπει να βλέπουμε τη ζωή. Με αισιοδοξία και καμιά φορά, πονηριά. Όπως η Mafalda.

πηγή: e-radio.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz