Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός – Κρήτη: Θετικό κρούσμα σε σχολείο

Published

on

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο όπου μία εκπαιδευτικός προβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Οι γονείς είδαν πως σήμερα το σχολείο λειτούργησε κανονικά ενώ όπως αναφέρουν δεν έχει γίνει κανένα άλλο τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

«Οι γονείς ανησυχούν και είναι λογικό όπως και οι εκπαιδευτικοί. Αλλά τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα. Το σχολείο δεν σταματάει τη λειτουργία του ωστόσο τα μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τηρούνται με ακόμα μεγαλύτερη ευλάβεια», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν έγιναν τεστ λέγοντας: «Στο σχολείο αυτό έγινε απολύμανση. Από εκεί και πέρα δεν προβλέπεται να γίνονται τα τεστ. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα αλλά δεν γίνεται. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων που έχουμε εμπιστοσύνη καθώς έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία».

Οι κινήσεις των αρμόδιων φορέων μετά την ανακοίνωση του θετικού κρούσματος

Την Κυριακή έμαθαν οι αρμόδιοι φορείς πως μία εκπαιδευτικός διαγνώστηκε θετική από κορονοϊό και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές.

«Από τη πρώτη στιγμή που το μάθαμε, την Κυριακή το μεσημέρι, επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και πήραμε τις οδηγίες. Ο διευθυντής του σχολείου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες η εκπαιδευτικός θα παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες. Ευτυχώς δεν νοσεί και φαίνεται να είναι ασυμπτωματική. Από εκεί και πέρα όπως μας υπαγόρευσε ο ΕΟΔΥ και τα πρωτόκολλα και αφού συνεννοηθήκαμε με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έγινε ο αγιασμός, τα παιδιά παρέλαβαν το υλικό τους και θα συνεχίσει τη λειτουργία του με ιδιαίτερα σχολαστικότητα να τηρούνται τα μέτρα και να ευχηθούμε να μην υπάρχει άλλο κρούσμα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μπελαδάκης.

Πηγή: cretapost.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz