Connect with us

Επικαιρότητα

Κορονοϊός – Με μάσκες στα θρανία; Πώς θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Published

on

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 7 Σεπτεμβρίου οπότε θα χτυπήσει και το πρώτο κουδούνι.

Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτωνκαι οι εκκλήσεις των ειδικών για τη χρήση μάσκας, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό και θέτουν νέα δεδομένα στο τραπέζι. Συνεργάτες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, επισημαίνουν ότι τον τελικό λόγο θα έχουν οι ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι θα δώσουν το “πράσινο φως” για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στα σχολεία.

Ζαχαράκη: Θα λάβουμε όσα μέτρα χρειαστούν στα σχολεία

“Το υπουργείο είναι έτοιμο να λάβει όσα μέτρα χρειαστούν” σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Δύο είναι οι επικρατέστερες εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων. Και οι δύο προϋποθέτουν μέτρα όπως αποστάσεις στα θρανία, ανισηπτικά, εκ περιτροπής μάθημα, ακόμη και υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός της αίθουσας από μαθητές και εκπαιδευτικούς. “Αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν (τη μάσκα) στο σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα” είπε η κ. Ζαχαράκη σημειώνοντας ότι τα σχολεία εφαρμόζουν υγειονομικούς κανόνες παράλληλα με το παιδαγωγικό μέρος.

  • Το πρώτο σενάριο είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα. Το ερώτημα είναι, όμως, πώς θα τηρηθούν οι αποστάσεις, ακόμη κι αν εφαρμοστούν σχολαστικά όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας.
  • Το δεύτερο σενάριο είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία. Δηλαδή, μαθήματα μέρα παρά μέρα σε τμήματα έως 15 μαθητών. Στην περίπτωση αυτή θα εφαρμοστεί το γνωστό και από την προηγούμενη περίοδο σύστημα: Οι μισοί μαθητές μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα να εναλλάσσεται ανά εβδομάδα.”Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από τη αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί” είπε η κ. Ζαχαράκη, υπενθυμίζοντας ότι περί το 1,1 εκατ. μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο για την τηλεκπαίδευση.Στο τραπέζι είναι η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και τη νέα σχολική χρονιά η σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλίας μέσω διαδικτύου που εφαρμόστηκε το πρηγούμενο διάστημα και έχει ήδη εξελιχθεί ως προς τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής πλατφόρμας μέσω της οποίας έγιναν τα μαθήματα.

 

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz