Connect with us

Επικαιρότητα

Σκηνικό ανατροπής του καιρού: Έπεσαν 4.700 κεραυνοί – Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Published

on

Σκηνικό ανατροπής στον καιρό με 4.700 κεραυνούς μέσα σε λίγες μόνο ώρες, καταιγίδες, μπουρίνια αλλά και σχεδόν 42 βαθμούς Κελσίου κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το Σάββατο. Οι “τρέλες” του καιρού συνεχίζονται και την Κυριακή, αλλά με πτώση της θερμοκρασίας.

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών “ΖΕΥΣ” του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 4700 κεραυνούς έως τις 19:00 του Σαββάτου, 10 εκ των οποίων εντοπίζονται στην Αττική, όπου εκδηλώθηκαν περιορισμένης έκτασης καταιγίδες.

Η ξαφνική καταιγίδα έπληξε την Αττική και το κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες του Σαββάτου διατηρήθηκαν σε συνθήκες καύσωνα.

Καταιγίδες την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας έως και 5 βαθμούς αναμένονται για την Κυριακή. Στη Μακεδονία, κυρίως την κεντρική, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς.

 

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz