Connect with us

Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Μην καταναλώσετε αυτά τα ελαιόλαδα

Published

on

«Καμπανάκι» κινδύνου , μην τα καταναλώσετε

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί στην ανάκληση – απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά

Δίκτυα μη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ελαιόλαδων εντοπίστηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χηµικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων, τα οποία – ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα – είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

Πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες:

«ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»
«ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»
«ΚΡΗΤΗΣ»
«ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ»
«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ».

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν. Σημειώνεται ότι σε ορισμένα από τα εν λόγω προϊόντα, η επισήμανση παραπέμπει σε ελληνικά τοπωνύμια, όπως Χαλκιδικής και Κρήτης, γνωστά για την ποιότητα του ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί στην ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα δοχεία, των οποίων η επισήμανση ταυτίζεται με τις επισημάνσεις των παρατιθέμενων φωτογραφιών να μην τα καταναλώσουν.

πηγή: ethnos.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz