Connect with us

Επικαιρότητα

Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας: Οι ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια θα είναι καταστροφή

Published

on

Σε μια εποχή όπου η ανάγκη για μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας φαντάζει επιτακτική, παρατηρούμε να προωθείται ως λύση η μαζική δημιουργία αιολικών πάρκων στις κορυφές των βουνών της χώρας μας. Από αυτό τον σχεδιασμό φυσικά δεν λείπει η Κορινθία και το όρος Κυλλήνη και πιο συγκεκριμένα η κορυφή της Μικρής Ζήρειας όπου δρομολογείται η εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου Ανεμογεννητριών σε μια περιοχή μεγάλης οικολογικής αξίας η οποία μάλιστα ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων περιοχών Natura.

Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη και με στόχο την προστασία της ορεινής φύσης δημιουργήθηκε το Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας, μια συλλογικότητα από πολίτες της Κορινθίας που εκφράζουν την αντίθεση τους στην πρόθεση τοποθέτησης 21 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας και ενώνουν την φωνή τους με τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές οργανώσεις, τους ορειβατικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τον δικηγορικό σύλλογο Κορίνθου, την ένωση ξενοδόχων Κορινθίας αλλά και με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου/Ευρωστίνης, επισημαίνοντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει τόσο στο οικοσύστημα όσο και στον τουρισμό η υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού. Ένας σχεδιασμός που αν υλοποιηθεί θα φέρει πάνω από 300 ανεμογεννήτριες σε ολόκληρη τη Ζήρεια!  

Με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση απέναντι στην επέλαση των ανεμογεννητριών στις ελληνικές βουνοκορφές και ενόψει της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος την Παρασκευή 5 Ιουνίου το My Radio 89,6 και το MyPressnet.gr φιλοξενούν και προβάλλουν τις θέσεις και τα επιχειρήματα ανθρώπων, φορέων και συλλογικοτήτων για τις παραμέτρους της εγκατάστασης βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών σε παρθένες περιοχές. 

Στο πλαίσιο αυτό δείτε τι είπε για το θέμα ο Θανάσης Δημάκης, μέλος του Δικτύου Προστασίας Ζήρειας καλεσμένος στην εκπομπή της Έφης Ροκανά στο My Radio 89,6.  

Δείτε τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί:

Για να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις και τις θέσεις του ΔΠΖ επισκεφτείτε την σελίδα τους στο facebook στο παρακάτω λίνκ:

https://www.facebook.com/Ziria.Network/

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz