Connect with us

Επικαιρότητα

Χάος στην Αμερική: Νεκρός διαδηλωτής από αστυνομικά πυρά στο Κεντάκι

Published

on

Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών φέρεται να έπεσε ένας άνδρας στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κεντάκι.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ώρες έξω από ένα σούπερ μάρκετ, στην προσπάθεια της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς να σπάσουν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε σχεδόν 40 πόλεις, αλλά οι περισσότεροι πολίτες την αγνόησαν, γεγονός που προκάλεσε ένταση και βίαιη αντιπαράθεση με τις αρχές. Οι απαγορεύσεις της κυκλοφορίας είναι οι περισσότερες που έχουν επιβληθεί από το 1968 στον απόηχο της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που επίσης είχαν συμπέσει με μια προεκλογική προεδρική εκστρατεία και εν μέσω αντιπολεμικών διαδηλώσεων.
Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στη Φιλαδέλφεια και στο Λος Άντζελες και έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει τα πλήθη.

Σε 15 πολιτείες και στην πόλη της Ουάσινγτον αναπτύχθηκαν μονάδες της Εθνοφρουράς. Στην αμερικανική μάλιστα πρωτεύουσα οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές κοντά στον Λευκό Οίκο.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Σικάγο, το Σιάτλ, το Σολτ Λέικ Σίτι, το Κλίβελαντ και το Ντάλας, την Ατλάντα, την Βοστώνη, το Μαϊάμι, την Οκλαχόμα.
Στην Ατλάντα της Τζόρτζια δύο αστυνομικοί αποπέμπφθηκαν χθες για χρήση υπερβολικής βίας εναντίον δύο νεαρών φοιτητών.
Οι βίαιες διαμαρτυρίες δεν υποχώρησαν παρά την σύλληψη, την Παρασκευή, του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολις, του 44χρονου Ντέρεκ Σόβιν, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία. Ο Σόβιν αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει χαρακτηρίσει “αλήτες” τους διαδηλωτές και όπως είπε χθες ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο΄Μπράιαν δεν πρόκειται για την ώρα να καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς.

Ωστόσο, άνδρες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν χθες στην Ατλάντα, την Μινεάπολις, το Λος΄Αντζελες και την Σάντα Μόνικα.

 

Πηγή:news.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz