Connect with us

Επικαιρότητα

Οι ανακοινώσεις Τσιόδρα για κορονοϊό: Tουλάχιστον 1514 τα συνολικά κρούσματα, στους 53 οι θάνατοι

Published

on

Όλες οι εξελίξεις για τον εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα. Ανακοινώσεις Τσιόδρα

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας:

-Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα και επιπλέον 23 στη Ριτσώνα. 1514 με 49 από το πλοίο Ελ. Βενιζέλος. 91 διασωληνωμένοι. 3 νέοι θάνατοι, συνολικά 53. Εχουν γίνει 18.844 τέστ.

-Νευρολογοι λενε ότι ένα υποσύνολο αναπτύσσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο. Τα νευρολογικά συμπτώματα οφείλονται σε προσβολή του ιού. Μπορεί ένας ιός να προσβάλει τον εγκέφαλο. Μειωση στα επίπεδα οξυγόνου μπορεί να έχει δυσλειτουργία του εγκεφάλου.

-Σχετικά με θανάτους σε νέα άτομα: Τα παδιά πρέπει να αισθανθούν ήρεμα. Σπάνια εκδηλώνεται με βαριά μορφή ο ιός στα παιδιά. Κανείς δεν είναι άνοσος. Μπορεί να δουμε απώλειες σε νέους ανθρώπους, αλλά τα νέα θύματα είναι εξαιρετικά λίγα παγκοσμίως.

-Η στρατηγική μας έχει ως τωρα δουλέψει. Οχι γιατί είμαστε τυχεροί αλλά γιατί ακολουθούμε κανόνες. Ας μην τους παραβιάσουμε.

Τι είπε ο κ. Χαρδαλιάς:

Με εντολή Μηταράκη έχει τεθεί η Ριτσώνα σε καραντίνα για χρονικό διάστημα 14 ημερών. Όλο τα δείγματα προσωπικου ήταν αρνητικά. Απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος από τη δομή για τις ημέρες αυτές.

-Αναφορικά με το πλοίο Ελ. Βενιζέλος: Έγινε έλεγχους στους 380 επιβαίνοντες. 119 θετικά, 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα. Όσοι ήταν αρνητικοί θα επαναπατριστούν, όσοι ήταν θετικοι θα παραμείνουν σε απομόνωση εντός του πλοίου για 14 ημέρες. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά.

-Μύκονος: Θετικό το δείγμα της 69χρονης. Αναστολή ολων οικοδομικών εργασιών για 14 ημέρες. Εκκληση στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Χρήζει άμεσης αντιμετωπίσης.

-Με ομοφωνη απόφαση διάσκεψης προέδρων 8 εκ. για 50 εξοπλισμένων ΜΕΘ στο Σωτηρία.

Πηγή:thetoc.gr




Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz