Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «εκτυπώνει» αναπνευστικές συσκευές για τα νοσοκομεία

Published

on

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη μάχη που δίνεται κατά του κορονοϊού.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεργάστηκαν και προχώρησαν άμεσα στον σχεδιασμό και τη μαζική παραγωγή προστατευτικών ασπίδων προσώπου (faceshields) για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς του κορονοϊού, αλλά και βαλβίδων για αναπνευστικές συσκευές αποκατάστασης και υποστήριξης της αναπνοής, φίλτρων αναπνευστικών συσκευών και hands free λαβών!

Μάλιστα, σύντομα οι πρώτες ποσότητες των παραπάνω ειδών θα παραδοθούν στα νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας!

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν τα μέλη της ομάδας αφουγκράστηκαν τα μηνύματα έλλειψης υλικών που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας. 

Πρωτεργάτες είναι οι γνωστοί από την έρευνά τους για την περιβαλλοντική ρύπανση στον Βόλο, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης, μαζί με τους ερευνητές Ελένη Ρηγάκη και Ηλία Φρυτζαλά της ομάδας TED3D.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, αφού πραγματοποίησαν αυτοψία στα νοσοκομεία, μελετώντας και καταγράφοντας τις βασικές ανάγκες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή για την προστασία γιατρών και εργαζόμενων, στη συνέχεια μελέτησαν τα παραδείγματα άλλων ερευνητικών ομάδων στο εξωτερικό, καθώς και τη διεθνή βιβλιογραφία, που αφορά στην παραγωγή 3D ειδών πρώτης ανάγκης, που συμβάλουν στη μάχη κατά της μετάδοσης του Covid-19.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται από τους συνεργαζόμενους εθελοντικά, ενώ τα έξοδα σχεδιασμού, αγοράς πρώτων υλών και παραγωγής τελικών ειδών θα καλυφθούν από τους ιδίους.

Πηγη gazzetta.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz