Connect with us

Ελλάδα

Αστυνομικός με πολιτικά τράβηξε όπλο εντός της ΑΣΟΕΕ – H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Published

on

Αστυνομικός και μάλιστα εκτός υπηρεσίας, όπως αποκαλύπτει επίσημα η ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκε εντός του προαυλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου όπου και βρέθηκε αντιμέτωπος με φοιτητές. Αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια μικροέντασης που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον απόηχο διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

Ο αστυνομικός με πολιτικά φαίνεται στο επίμαχο video να τραβά το υπηρεσιακό του όπλο και να απειλεί τους φοιτητές με τους οποίους διαπληκτίζεται.

Το συμβάν θεωρείται πολύ σοβαρό και καταδεικνύει το πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν ανεξέλεγκτες εξελίξεις από γεγονότα που δεν έχουν προβλεφτεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο αστυνομικός βρέθηκε στον χώρο του Πανεπιστημίου, προκειμένου να παραλάβει κάποιον γνωστό του ή γνωστή του, κρατώντας όμως το υπηρεσιακό κράνος στα χέρια του και φορώντας άρβυλα και παντελόνι που φορούν οι άνδρες της ΔΙΑΣ. Τότε φοιτητές αναγνώρισαν ότι ο άνδρας είναι αστυνομικός και η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ορίων.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε διερεύνηση του περιστατικού σχετικά με τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό

«Απίστευτο περιστατικό κατατρομοκράτησης των φοιτητών-τριων της ΑΣΟΕΕ» κατήγγειλε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. «Ασφαλίτης έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές-τριες. Στη συνέχεια φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ που προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών-τριων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Κομμουνιστική Νεολαία: «Έξω οι ασφαλίτες και τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ»

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και η Κομμουνιστική Νεολαία (ΚΚΕ) μέσω ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού της «ασφάλειας» στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος με το όπλο στο χέρι άρχισε να σημαδεύει κόσμο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου αστυνομικού προστατεύτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που τον φυγάδευσαν και προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης μέσα στο προαύλιο και ενώ διεξάγονταν μαθήματα στη σχολή.

Είναι ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην ένταση της καταστολής, στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με στόχο να τρομοκρατήσει τους νέους και τις νέες, να ενισχύσει το κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας ενάντια στη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τη νεολαία, να απαντήσουν με ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για σπουδές και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Απαντήσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητεί το ΚΙΝΑΛ

Απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με ανάρτησή του στο facebook.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης γράφει: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει ΆΜΕΣΑ: Εάν αυτός που οπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ είναι αστυνομικός; Με ποια ιδιότητα βρέθηκε; Γιατί οπλοφορούσε; Τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει από δω και μπρος με τον συγκεκριμένο».

Πηγή: zougla.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz