Connect with us

Επικαιρότητα

Αρνητικός σε κοροναϊό ο 33χρονος Κινέζος στο «Αττικό»

Published

on

Αρνητικά για κοροναϊό είναι τα αποτελέσματα για τον 33χρονο Κινέζο στο Αττικό Νοσοκομείο που νοσολεύεται από χθες στο Αττικό Νοσοκομείο με συμπτώματα βήχα και γρίπηςενώ είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από την Κίνα πριν από δέκα ημέρες.

Δεν έμενε, όπως είπε στους γιατρούς, στην πόλη Ουχάν αλλά σε άλλη πόλη, η οποία, επίσης, έχει χτυπηθεί από τον φονικό ιό. Από τη στιγμή που έφτασε ο 33χρονος στο Αττικόν, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. 

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο “Αττικόν” έχει οριστεί, με εντολή του υπουργείου Υγείας, ως νοσοκομείο αναφοράς για την υποδοχή των ύποπτων κρουσμάτων της λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό στην Ελλάδα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αττικόν, Σπύρος Αποστολόπουλος, είπε σε δημοσιογράφους ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την υποδοχή του ύποπτου περιστατικού ενώ το προσωπικό έχει λάβει όλα τα μέτρα προφύλαξης, όπως προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες που έχουμε λάβει από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας». 

Σημειώνεται ότι 100 και πλέον «ύποπτα» κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που κοινοποίησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιος -Μελέτιος Δημόπουλος, τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί έως σήμερα παρέχουν σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με τα επιδημιολογικά και κλινικά χαρακτηριστικά της λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό. Ωστόσο, παραμένουν αρκετά στοιχεία που πρέπει να διευκρινιστούν για να διαλευκανθεί πλήρως ο τρόπος μετάδοσης του ιού, ο χρόνος επώασης αλλά και το εύρος και η βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Η περίοδος επώασης του ιού, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, είναι 2 έως 14 ημέρες. Κάθε ασθενής μεταδίδει κατά μέσο όρο τον ιό σε 3 με 4 άτομα. Στο 82% των περιπτώσεων η νόσος είχε ήπια συμπτώματα ενώ στο 18% η κατάσταση των ασθενών ήταν σοβαρή ή κρίσιμη. Έχει διαπιστωθεί ότι το 15% με 20% των ασθενών που ανέπτυξαν πνευμονία λόγω του νέου κορωνοϊού θα χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα συμπτώματα σε άτομα χωρίς επιπλοκές διαρκούν περίπου μία εβδομάδα.

Η επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.100 ανθρώπους στην Κίνα, βάσει της καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου μετά την ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής υγείας στη Χουμπέι ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταγράφηκαν 94 νέοι θάνατοι.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό των επαρχιακών υγειονομικών αρχών, στη Χουμπέι, εστία της επιδημίας, εντοπίστηκαν επίσης χθες 1.638 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι περισσότεροι νέοι θάνατοι (72) καταγράφηκαν στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 820.

Με πληροφορίες από thetoc.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz