Επικαιρότητα
Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες ασπίδα στο Αλτσχάιμερ -Ποια τρόφιμα τις περιέχουν
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τρόφιμα ή ροφήματα πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες κινδυνεύουν λιγότερο να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ.
Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες υπάρχουν ιδίως στο τσάι, καθώς επίσης σε πολλά φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Τι διαπιστώθηκε για την κατανάλωση αντιοξειδωτικών
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τόμας Χόλαντ του Πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, μελέτησαν 921 ανθρώπους με μέση ηλικία 81 ετών, που δεν είχαν Αλτσχάιμερ στην αρχή της μελέτης και οι οποίοι στη συνέχεια επί μια εξαετία υποβάλλονταν σε ετήσια τεστ για άνοια, η οποία αποτελεί τη μάστιγα του αιώνα.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι έκαναν τη μεγαλύτερη κατανάλωση φλαβονολών στην διατροφή τους (15,3 μιλιγκράμ κατά μέσο όρο κάθε μέρα), είχαν σχεδόν τη μισή (48% μικρότερη) πιθανότητα να διαγνωσθούν με Αλτσχάιμερ, σε σχέση με εκείνους που προσλάμβαναν τη μικρότερη ποσότητα φλαβονολών (5,3 μιλιγκράμ τη μέρα). Ειδικότερα, η κατανάλωση τριών φλιτζανιών τσαγιού τη μέρα συνδέεται με μείωση του κινδύνου κατά το ένα τρίτο περίπου.
Τα αντιοξειδωτικά ασπίδα στο Αλτσχάιμερ
«Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιώσει αυτά τα αποτελέσματα, αλλά τα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά. Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, καθώς και τσαγιού, μπορεί να είναι ένας σχετικά φθηνός και εύκολος τρόπος για τους ανθρώπους να αποτρέψουν την άνοια λόγω Αλτσχάιμερ.
Καθώς ο πληθυσμός των ηλικιωμένων αυξάνει στον κόσμο, καθώς και ο αριθμός των ανθρώπων με Αλτσχάιμερ, οποιοσδήποτε τρόπος να καθυστερήσει η νόσος έστω και για λίγα χρόνια, μπορεί να έχει τεράστιο όφελος για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο δρ Χόλαντ.
Οι φλαβονόλες είναι ένας τύπος φλαβονοειδών, φυτοχημικών ουσιών με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που υπάρχουν στις χρωστικές ουσίες των φυτών. Τα αχλάδια, το ελαιόλαδο, τα όσπρια, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα πορτοκάλια, τα μήλα, οι ντομάτες, το τσάι και το κρασί περιέχουν πολλές φλαβονόλες.
Πηγή iefimerida
-
Ελλάδα15 ώρες ago
Μεγάλη Τετάρτη: Σήμερα το Μέγα Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος
-
Ελλάδα13 ώρες ago
Τράπεζες: Πότε κλείνουν για Πάσχα-Πότε ανοίγουν
-
Ελλάδα17 ώρες ago
Σοκ στο Ηράκλειο: Γυναίκα έχασε το παιδί της και έπαθε ανακοπή
-
Ελλάδα12 ώρες ago
Πάσχα: Ποιο το ωράριο των σούπερ μάρκετ
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ17 ώρες ago
Διώρυγα Κορίνθου: Άνοιξε και πάλι το κανάλι για τη ναυσιπλοΐα
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ16 ώρες ago
ΚΤΕΟ Πιτσάκης: Παρατείνεται η κυκλοφορία των ταξί-Μέχρι πότε
-
Ελλάδα16 ώρες ago
Πρωτομαγιά 2024 με την Finos Film: «Ο Μάϊος μας έφτασε»
-
Ελλάδα16 ώρες ago
Πρωτομαγιά 2024: Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι και τι συμβολίζει – Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο