Connect with us

Ελλάδα

Καιρός: έρχεται ο “Ηφαιστίωνας” να σαρώσει τη χώρα

Published

on

Μια «πολική λίμνη» αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας το τριήμερο Κυριακής-Τρίτης με ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη ισχυρή κακοκαιρία θα σαρώσει την χώρα.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι αναμένεται να χτυπήσουν κυρίως τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας. Σε αυτές τις περιοχές αναμένονται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν στο Αιγαίο φτάνοντας τα 9-10 ακόμη και 11 Μποφόρ, ενώ αναμένεται να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου. Οι θυελλώδεις βοριάδες αναμένεται να μεταφέρουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες με μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από το ψύχος της Χαλκιδικής και νοτιότερα μέχρι και την Αττική και Πελοπόννησο.

kairos.jpg
kairos-2.jpg

Ηφαιστίων η νέα κακοκαιρία

Ψυχρή εισβολή θα επηρεάσει τη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής 5/1 προκαλώντας νέα μεταβολή του καιρού. Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη, τις βροχές στα κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας και τις χιονοπτώσεις, που με τα έως σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν ακόμη και σε περιοχές με  χαμηλά υψόμετρα των κεντρικών και νότιων ηπειρωτικών.

Στο βίντεο του meteo που ακολουθεί μπορείτε να δείτε της πορεία των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη έως την Τρίτη 7/1. Οι θερμοκρασίες αυτές αναφέρονται σε υψόμετρο 1500 περίπου μέτρων, στάθμη της ατμόσφαιρας η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Το Σάββατο 4/1 θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για τις περιοχές στις οποίες αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Πηγη: Έθνος

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz