Connect with us

Επικαιρότητα

Δεκάδες ζώα πέθαναν από φωτιά σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας

Published

on

Δεκάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά σε έναν ζωολογικό κήπο της γερμανικής πόλης Κρέφελντ περίπου μισή ώρα μετά την είσοδο του 2020 με αποτέλεσμα ο χώρος να καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τις αρχές, η πυρκαγιά άφησε πίσω της νεκρά περισσότερα από 30 ζώα, όπως μαϊμούδες, πίθηκους, νυχτερίδες και πτηνά. Ένας παρακείμενος χώρος όπου βρίσκονται γορίλες παρέμεινε ανέπαφος, όπου μεταξύ άλλων ζει ένας θηλυκός χιμπαντζής ηλικίας 40 ετών.

Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλέστηκαν μαρτυρίες ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα για τον εορτασμό του νέου έτους.

«Οι άνθρωποι ανέφεραν ότι πυροτεχνήματα σε χαμηλό υψόμετρο κοντά στον κήπο πριν αρχίσει να καίγεται» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Γκερντ Χόπμαν.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου ευχαρίστησε τις «πολυάριθμες προσφορές βοηθείας». «Βρισκόμαστε ακόμη υπό την επήρεια σοκ και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς αν και πού απαιτείται βοήθεια» συμπλήρωσε.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πυροτεχνημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε χρόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις κάνουν χρήση πυροτεχνημάτων σε όλη τη χώρα.

Ο ζωολογικός κήπος για μαϊμούδες, που είχε ανοίξει το 1975, έχει φιλοξενήσει φιλοξένησε ουρακοτάγκους, χιμπατζήδες και γορίλες και προσελκύει περίπου 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, θα παραμείνει κλειστός σήμερα.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz