Connect with us

Επικαιρότητα

Ναύπλιο: Χριστουγεννιάτικο δέντρο από πλαστικά μίας χρήσης

Published

on

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, εντελώς διαφορετικό από όλα τα συνηθισμένα, φτιαγμένο μάλιστα από πλαστικά υλικά μιας χρήσης, κοσμεί την πλατεία Ωνάση στην παραλία του Ναυπλίου, και προκαλεί το ενδιαφέρον ντόπιων αλλά και επισκεπτών.

Ο Δήμος Ναυπλίου , ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου παρουσίασαν την έναρξη της καμπάνιας με τίτλο: « Θα το βρεις μπροστά σου» που συμβολικά ξεκίνησε με το εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που κατασκεύασε ο εικαστικός Φραντσέσκο Μορέτι.

Πρόκειται για μια οικολογική δράση με σαφή μηνύματα για τον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού με την εθελοντική συμμετοχή των δημοτών και των παιδιών της πόλης.

Στο δέντρο αυτό βλέπει κανείς ανακυκλώσιμα και μη πλαστικά όπως: Μπουκάλια – μαχαιροπήρουνα – καπάκια – συσκευασίες σνακ και απορρυπαντικών – τροφίμων – σακούλες και ότι άλλο σκεφτείτε..

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη και η Πρόεδρος της Πύλης Πολιτισμού Βούλα Δεδέα, ενώ ομάδα φοιτητών της σχολής Θεατρικών Σπουδών πλαισίωσαν τη γιορτή αυτή με μοναδικά θεατροπαιδαγωγικά δρώμενα οικολογικού χαρακτήρα για τους μικρούς και όχι μόνο θεατές .

Πηγή: ΕΡΤ

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz