Connect with us

Επικαιρότητα

Ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Tommy Lee και Μάκη Βορίδη για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Published

on

Επιστολή με την οποία ζητάει να σταματήσει η κακομεταχείριση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη έστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη ο Tommy Lee.

Ο drummer των Mötley Crüe, αφού βρέθηκε ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι στην Σαντορίνη παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ για το θέμα αυτό στο CNN και δήλωσε συγκλονισμένος από τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια όταν χρησιμοποιούνται ως… τουριστικά ταξί.

Για το λόγο αυτό και ορμώμενος από το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ελληνικές ρίζες αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στις ελληνικές αρχές μέσω της PETA (άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) με την οποία ζητά να τερματιστεί αυτή η βάρβαρη πρακτική.

Στην επιστολή του διάσημου καλλιτέχνη απάντησε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντας λόγο για αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα.
οκος Βορίδης υπογράμμισε ότι «οι συνθήκες καλής διαβίωσης των παραγωγικών ζώων, των ζώων εργασίας και εν γένει όλων των ζώων της πατρίδας μας αποτελεί κύριο μέλημα προσωπικά δικό μου και του Υπουργείου».

Το θέμα παρακολουθείται στενά από το Υπουργείο μας που φροντίζει να ενημερώνει άμεσα για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις οδηγίες της Επιτροπής που στόχο έχουν την αποτροπή κάθε είδους κακομεταχείρισης των ζώων και της βελτίωσης των όρων ευζωίας τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούμε ότι διατηρείται και ενισχύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών, βελτιώνεται η οικονομία τους αλλά συγχρόνως προστατεύονται και τα ζώα».

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz