Connect with us

Επικαιρότητα

Με επιτυχία διεξήχθη το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο «ΤΡΟΙΑ – ΤΕΝΕΑ – ΡΩΜΗ»

Published

on

Διεξήχθη χθες με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο «ΤΡΟΙΑ – ΤΕΝΕΑ – ΡΩΜΗ», στο οποίο παρευρέθη, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Τενέας Δρ. Έλενας Κόρκα και του Σωματείου Φίλοι Αρχαίας Τενέας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κος Γκιολής, καθώς και άλλοι φορείς και βουλευτές.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν, επίσης, διακεκριμένοι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι μελετητές, φορείς αλλά και φίλοι του τόπου μας. Κατέθεσαν και αντάλλαξαν απόψεις με συνδετικό κρίκο το κοινό μυθολογικό παρελθόν των τριών πόλεων. Σύμφωνα με τον μύθο, οι πρώτοι κάτοικοι της Τενέας ήταν Τρώες αιχμάλωτοι, τους οποίους ο Αγαμέμνονας μετέφερε στην περιοχή μετά την πτώση της Τροίας για τη φύλαξη των Μυκηνών και του Άργους. Σύμφωνα με αυτόν, η Δρ. Έλενα Κόρκα συνηθίζει να αποκαλεί την Αρχαία Τενέα, «η Τροία της Ελλάδας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ευχαριστώντας την ίδια και τους εξαίρετους αρχαιολόγους της ομάδας της, μεταξύ άλλων είπε «πως μέσα από τις ανασκαφές αυτές υπάρχει φως ελπίδας για την Κορινθία και για τον τόπο που όλοι μας αγαπάμε» και τόνισε ακόμα «πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και η ΠΕ Κορινθίας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και ενέργεια της ομάδας της Αρχαιολόγου Δρ. Κόρκα προκειμένου να επιτευχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόποι οι στόχοι της. Τομείς όπως η Αρχαιολογία, η Αρχιτεκτονική, η Τοπογραφία, η Γλωσσολογία κ.α. μετά και τη διεξαγωγή του σημερινού συνεδρίου θα εμπλουτιστούν και θα αναπτυχθούν παγκόσμια, όπως είναι ολοφάνερο πως παγκόσμιο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα, τα ευρήματα των ανασκαφών στο Νομό μας».

Τέλος, ευχαρίστησε το μέγα χορηγό της διοργάνωσης, τη Motor Oil Ελλάς ΑΕ και με ιδιαίτερη τιμή την κύρια χορηγό σε ενέργειες και δράσεις του νομού μας, την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz