Connect with us

Επικαιρότητα

Το Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου υποψήφιο για το βραβείο “Ευρωπαϊκό Μουσείο 2020”!

Published

on

Το βραβείο «Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2020», που απονέμει το Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Μουσείων, θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο να βραβεύει, σε ετήσια βάση, την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των μουσείων.

Φέτος το βραβείο διεκδικούν και δύο ελληνικά μουσεία: το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού στην Λευκάδα.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στην ετήσια διάσκεψη του EMF, σε μουσεία που άνοιξαν πρόσφατα ή σε μουσεία με πρόσφατα ανακαινισμένες εκθέσεις. Το 2020 η ετήσια διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας, από τις 29 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου.

Το Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου κτίστηκε το 1932 για να στεγάσει τα πολυάριθμα αντικείμενα που έφερνε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Το 2015 ολοκληρώθηκαν μεγάλης κλίμακας εργασίες στην ανατολική και νότια πτέρυγα. Στους χώρους αυτούς φιλοξενείται πλέον μια νέα έκθεση για την αρχαία Κόρινθο, από τα γεωμετρικά χρόνια μέχρι και την καταστροφή της από τους Ρωμαίους, το 146 πΧ. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η οικία Σικελιανού, στην οποία στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο, αγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας το 2009. Ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε ένα πρωτοποριακό μουσειακό χώρο που παραδόθηκε στον Δήμο Λευκάδας και εγκαινιάστηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017.    

Πηγη ΑΠΕ

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz