Connect with us

Επικαιρότητα

Σεισμός 6,4 στην Αλβανία – Πληροφορίες για νεκρούς, τραυματίες και καταρρεύσεις κτιρίων

Published

on

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών έπληξε την Αλβανία στις 03:53 τοπική ώρα (04:53 ώρα Ελλάδας), η δεύτερη μέσα σε ένα δίμηνο, τρομοκρατώντας χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους.

Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του καθώς μέσα στον πανικό του πήδησε από κτίριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών που πήδηξε από το σπίτι του κάτω στην Κούρμπιν, διευκρίνισε το υπουργείο. Πληροφορίες για τα άλλα θύματα δεν είναι ακόμη γνωστές.  

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.      

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε την κατάρρευση τουλάχιστον ενός τριώροφου κτιρίου στο Δυρράχιο, σύμφωνα μια εκπρόσωπο του υπουργείου.

Βίντεο στα social media εικονίζουν ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτίρια.   Δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια έχουν καταγραφεί στο Δυρράχιο και πρόσθεσαν πως πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο των Τιράνων.

Μήνυμα συμπαράστασης της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο Twitter, μετά τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τη γειτονική χώρα.   «Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Πηγή: www.lifo.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz