Connect with us

Αθλητισμός

Χρήστος Ντέντης: Ένας Κορίνθιος στην κορυφή!

Published

on

Στη Βομβάη της Ινδίας, εκεί που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες ο φετινός παγκόσμιος τελικός του πρωταθλήματος break dance Red Bull BC One, βρέθηκε και ο δικός μας Κορίνθιος Χρήστος Ντέντης, ο οποίος γυρίζει με τον βαρύ τίτλο ενός εκ των 8 καλύτερων αθλητών παγκοσμίως!

Ο 24χρονος B-boy Onel από την Κόρινθο ήταν το δυνατό ελληνικό χαρτί του φετινού BC One, αφού ως wild card είχε περάσει απευθείας στον τελικό και βρέθηκε για πρώτη φορά ανάμεσα στους 16 καλύτερους άντρες breakers του κόσμου. Η συγκλονιστική του εμφάνιση απέναντι στον Νοτιοκορεάτη Heady τού εξασφάλισε την πρόκριση στους οκτώ, μια θέση που ήταν σίγουρα τεράστια ανταμοιβή για μια πορεία ετών και φυσικά μεγάλη αναγνώριση για το ελληνικό breaking.

Ο Onel, ήδη δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε σχετικές διοργανώσεις, χορεύει από 12 ετών, έχει σπουδάσει φυσικοθεραπεία, διδάσκει σε σχολές χορού, διαγωνίζεται, δίνει σεμινάρια, ταξιδεύει συνέχεια.

Το χορευτικό στυλ του Onel έχει εκρηκτικότητα, ενέργεια, πάθος και ο χαρακτήρας που βγάζει όταν χορεύει τον κάνουν μεμιάς να ξεχωρίζει – ακόμα και το στυλ του στο ντύσιμο είναι πάντα προσεγμένο. Η επικοινωνία με τον αντίπαλο και οι on-point χορευτικές «απαντήσεις» είναι το ζητούμενο σε κάθε μάχη που δίνει ο Onel.

Μιλώντας στο lifo.gr, o Xρήστος Ντέντης τόνιζε “Κάθε χρόνο έλεγα ότι θα μπορούσε να είναι φέτος, το ήθελα ακόμα περισσότερο, θα ήταν πιο δύσκολο αργότερα. Το επίπεδο ανεβαίνει κι εγώ μεγαλώνω σιγά σιγά. Το breaking είναι μεγάλη επένδυση για μένα, ταξιδεύω τόσα χρόνια, κι από μόνος μου πολλές φορές. Αυτή η συμμετοχή μπορεί να τα αλλάξει όλα. Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια είναι ανοδική, κάθε φορά που πάω να πέσω και να τα παρατήσω, κάτι συμβαίνει πάντα, δεν με αφήνει από μόνο του.

Όλη μου η ζωή είναι μια θυσία για τον χορό. Έχω χορέψει στον δρόμο για να βγάλω τα ταξίδια μου, σκέφτομαι πάντα την προπόνηση, τη διατροφή μου, είναι δύσκολη η καθημερινότητα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι για μένα χορός και γυμναστική, τίποτε άλλο. Και στο off day, κάθε Κυριακή, θα κάνω σίγουρα ανοίγματα και κάποια κρυοθεραπεία σε λουτρά ή σε παγωμένο νερό στη θάλασσα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει ένα παιδί που θέλει να ξεκινήσει να ασχολείται με το breaking είναι πώς θα πειθαρχήσει. Να μην ενθουσιάζεται με το παραμικρό, να κάνει αργά και σταθερά βήματα, με βάσεις, να μη βιάζεται να ξεκινήσει τους διαγωνισμούς, αλλά να τους παρακολουθεί στενά, να το απολαμβάνει και να του γίνει τρόπος ζωής. Όσο για το BC One; Φυσικά και σκέφτομαι τη χώρα μου, την οικογένειά μου, αλλά πάνω απ’ όλα το κάνω για μένα, για τον κόπο που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, και θέλω να το αφιερώσω στον εαυτό μου. Όχι εγωιστικά. Η πηγή είναι ο εαυτός μου, αυτήν τη φορά”.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz