Connect with us

Ελλάδα

Εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες στην κορυφή της λίστας των κακοπληρωτών της ΔΕΗ

Published

on

Ονόματα γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των μεγάλων οφειλετών της ΔΕΗ, με τους συγκεκριμένους να οφείλουν τουλάχιστον τα 840 εκατομμύρια από τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι τα συνολικά χρέη προς την ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newmoney.gr, ανάμεσα στους κακοπληρωτές, που οφείλουν τουλάχιστον τα 840 εκατομμύρια από τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι τα συνολικά χρέη των πολιτών προς την ΔΕΗ,  βρίσκονται πασίγνωστα ονόματα επιχειρηματιών, εφοπλιστές και ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στα πιο ακριβά προάστια της Αθήνας και του Πειραιά.

Στην καθολική υπηρεσία μετακινούνται μεγάλοι καταναλωτές που η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, αλλά καθώς κανείς άλλος προμηθευτής δεν τους αναλαμβάνει, καταλήγουν υποχρεωτικά και πάλι στις Επιχείρηση. Η τελευταία είναι υποχρεωμένη να τους ηλεκτροδοτεί, με προσαυξημένο τιμολόγιο, το οποίο άλλωστε συνεχίζουν να μην πληρώνουν.

Ανάμεσα σε εκείνους που άφησαν απλήρωτους λογαριασμούς  και εκτίναξαν τα ανεξόφλητα της ΔΕΗ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιχειρηματίες από τον τομέα της διατροφής, της ένδυσης, του εμπορίου, της ακτοπλοΐας και των εξοπλιστικών,  πολιτικοί και επιχειρηματίες, που σήμερα είτε έχουν χρεοκοπήσει συστήνοντας άλλες εταιρείες είτε έχουν αποβιώσει, με τα ίχνη των κληρονόμων κάποιων εξ αυτών, να χάνονται στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και γενικότερα τα κυβερνητικά στελέχη, συνεχίζουν να απαξιώνουν τη ΔΕΗ, οδηγώντας τη στην ιδιωτικοποίηση. Ενδεικτική είναι η προ ημερών δήλωση του υπουργού, που ζήτησε τον «απογαλακτισμό» της ΔΕΗ από το κράτος.

Πηγή thepressproject.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz