Connect with us

Επικαιρότητα

Δράσεις Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Published

on

Δράσεις Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Στις δράσεις της Κυριακής για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στο Δήμο μας, συμμετείχαν, μικροί και μεγάλοι με μεγάλο ενθουσιασμό.
Οι συμμετέχοντες του διαδραστικού παιχνιδιού «Μονόπολη», ξεκινώντας από τον Πευκιά μέχρι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, διέσχισαν την πόλη του Ξυλοκάστρου περπατώντας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικά, στις 16 στάσεις, έμαθαν ιστορικά στοιχεία για τον Σικελιανό, την οικογένεια Νοταράδων, τον Τσαλδάρη, τον Φραντζή κ.α. και ταυτόχρονα απόλαυσαν μια όμορφη πεζοπορία στο κέντρο της πόλης.

Η δράση ολοκληρώθηκε εντός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου οι γονείς με τα παιδιά τους ήρθαν σε επαφή με ένα νέο είδος μετακίνησης, την ηλεκτροκίνηση. Ηλεκτροκίνητα πατίνια & ποδήλατα περίμεναν του συνδημότες μας όπου στον προστατευμένο χώρο του Πάρκου τονίστηκαν οι κανόνες ασφαλείας και οδικής συμπεριφοράς που διέπουν τις μετακινήσεις με αυτό το είδος. Αποσαφηνίστηκε σε όλους, και ιδιαίτερα στους γονείς, ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα – πάρα το μικρό τους μέγεθος – είναι οχήματα που υπόκεινται στον ΚΟΚ και δεν είναι παιχνίδια.

eek.2019.02

Οι στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης κορυφωθήκαν με την κλήρωση ενός ποδήλατου σε όσους συμμετείχαν.    

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν ο Δήμαρχος κ. Βλάσης Τσιώτος και οι αντιδήμαρχοι κα Ελίνα Μενούνου και κ. Τάσος Λόντος.  

Τη ξενάγηση στο οδοιπορικό αυτό ταξίδι έκαναν η αντιδήμαρχος κα Ε. Μενούνου σε συνεργασία με την κα Μαρία Παναγουλοπούλου. Επίσης, οι δράσεις υποστηρίχτηκαν από τον κο Ν. Χαβέλη εκ μέρους του Συλλόγου «Κυλλήνιος Άδωνης» και του Σώματος Ελλήνων Οδηγών (ΣΕΟ).


Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz