Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Πέντε λεπτά βροχής αρκούσαν για να γίνουν απροσπέλαστοι για τους πεζούς οι δρόμοι της Κορίνθου

Published

on

Πέντε λεπτά αρκούσαν για να γεμίσουν νερά οι κεντρικοί δρόμοι της Κορίνθου και να γίνουν απροσπέλαστοι για τους πεζούς. Στην εικόνα φαίνεται η διασταύρωση Αδειμάντου και Κολοκοτρώνη, πέντε λεπτά μετά την ακριβώς πεντάλεπτη μπόρα. Το νερό σου φτάνει στους αστραγάλους. Εκτείνεται, κατά μήκος, μέχρι τη μέση της και της μίας και της άλλης οδού. Κοινώς για να περάσεις τον δρόμο πρέπει να περπατήσεις σχεδόν έως το επόμενο τετράγωνο και από τις δύο πλευρές, για να δρασκελίσεις ένα μικρότερο ποταμάκι.

Γενικότερα το κέντρο ήταν έτσι. Με πέντε λεπτά δυνατή βροχή.

Κατανοούμε τις δυσκολίες της νέας αρχής που παρέλαβε ένα χάος, αλλά η υπομονή μας έχει πλέον εξαντλείται. Και πρέπει κάπως τα πράγματα να αρχίσουν να καλυτερεύουν και για εμάς τους πολίτες, στην καθημερινότητά μας.

Σε μία σύγχρονη πόλη δεν μπορεί οι κάτοικοι να είναι δέσμιοι, ούτε των “οραμάτων”, των “ονείρων”, της “αισθητικής”, των κριτηρίων και κυρίως των επικοινωνιολόγων όλων εκείνων που διοικούν, ούτε των πολιτικών συγκρούσεων εντός και πέριξ της Δημοτικής Αρχής. Πρέπει να υπάρχει σωστή διοίκηση και συνεργασία πολιτών-αρχών για την επίλυση των προβλημάτων.

Υπάρχει το application “Nοvoville” στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Κορινθίων. Είναι ένα μέσο που βοηθάει τους πολίτες να υποδεικνύουν στις υπηρεσίες του Δήμου που υπάρχουν προβλήματα. Εξαιρετική σκέψη και άκρως βοηθητική. Αν βγείτε τώρα έξω και ρωτήσετε τους κατοίκους της πόλης, ελάχιστοι το ξέρουν, γιατί δε λειτουργεί όπως πρέπει η επικοινωνία στον Δήμο. Να ενημερώσει τους πολίτες ή να ενημερώσει τα μμε τα οποία με τη σειρά τους θα ενημερώσουν τους πολίτες.

Παρόλα αυτά, δεν είναι δυνατόν ο κάθε ένας μας να είναι με ένα κινητό στο χέρι και να καταγράφει τα προβλήματα, τα οποία, λόγω και της τρίμηνης απραξίας μεταξύ των εκλογών και της ανάληψης καθηκόντων από τη νέα αρχή, έχουν γίνει βουνό. Ούτε φυσικά είναι δυνατόν να ολοκληρώνονται οι δουλειές επειδή μπορεί οι υπεύθυνοι να φοβούνται την έκθεση στα σόσιαλ μίντια. Ούτε με δηλώσεις γίνεται, ούτε με ανακοινώσεις. Μόνο με δουλειά.

Γίνεται επίσης και όταν έχεις λίγη αγάπη. Και για την πόλη και κυρίως για αυτό που κάνεις.

Αναμένουμε λοιπόν από τη νέα αρχή να οργανωθεί και να μας οργανώσει για να την βοηθήσουμε. Είμαστε πολλοί που την αγαπάμε την πόλη μας.


Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz