Connect with us

Επικαιρότητα

Κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στην Κόρινθο

Published

on

Κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων έχουμε στο κέντρο της Κορίνθου τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα σκυλί, ενώ άλλο ένα σώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από επέμβαση των κατοίκων και μεταφορά του στον κτηνίατρο.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος.

“Το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν απανωτά περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων στο κέντρο της Κορίνθου. Ο Δήμος Κορινθίων καταδικάζει  τέτοιες ενέργειες. Οι φόλες τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Τέτοιες πρακτικές  αντιστρατεύονται την προσπάθεια του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Επισημαίνεται ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες) προστατεύονται από το Ν. 4039/2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κλπ) τιμωρούνται με υψηλές ποινές φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τις φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά που στέκεται αρωγός στη διαχείριση αυτού του μεγάλου προβλήματος.”

Εμείς ελπίζουμε σύντομα η νέα δημοτική αρχή να πράξει και όλα όσα ορίζουν οι νόμοι για την παροχή στέγης, τροφής, εμβολίων στα αδέσποτα της πόλη μας.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz