Connect with us

Ελλάδα

Στην Ριτσώνα το πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτηρίο στην Ελλάδα.

Published

on

Tο πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτήριο της χώρας θα λειτουργήσει σε λίγες μέρες. Υπολογίζεται ότι  το κόστος της αποτέφρωσης θα είναι 600 ευρώ.

Η ιδιωτική εταιρεία, «Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας» ΑΕ κατάφερε πρώτη να κόψει το νήμα και να λειτουργήσει εντός των επομένων εβδομάδων, Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ριτσώνα της Εύβοιας.

Σύμφωνα με το ethnos.gr τον περασμένο Mάιο η εταιρεία έλαβε το καλοκαίρι του 2018 τις κρίσιμες αδειοδοτήσεις και ξεκίνησε να ετοιμάζει το κτίριο στο οποίο πλέον έχει εγκατασταθεί και ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας εκτιμούν ότι λειτουργήσει κανονικά μέσα στον Οκτώβριο, σε μια εποχή όπου παραμένει έντονο το πρόβλημα εξεύρεσης χώρου για ταφή στα νεκροταφεία των μεγάλων πόλεων και ειδικά της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες είναι και οι νεκροί που έως τώρα οδηγούνται για αποτέφρωση στη Σόφια της Βουλγαρίας όπου λειτουργεί η πιο κοντινή μονάδα. Υπολογίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια περισσότεροι από 4.000 νεκροί κατέληγαν ετησίως στη Σόφια με ένα κόστος που άγγιζε τα 2.000 ευρώ συνολικά για κάθε περίπτωση.

Το αντίτιμο για το ιδιωτικό αποτεφρωτηρίο στη Ριτσώνα θα ανέρχεται σε 600 ευρώ. Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, δυνητικοί «πελάτες» του αποτεφρωτηρίου θα μπορούσαν να είναι έως και 10.000 ετησίως, δεδομένου ότι περίπου 120.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα εγκόσμια βάσει των ληξιαρχικών δεδομένων.

Αν ισχύσει αυτή η πρόβλεψη, η επένδυση θα αποσβεσθεί ταχύτατα καθώς το κόστος εγκατάστασης έφθασε στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, θα μπορούσε να έχει χωρητικότητα για 10.000 ετησίως, δεδομένου ότι περίπου 120.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα εγκόσμια βάσει των ληξιαρχικών δεδομένων….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz